SeaSunny

Silly shenanigans continuously conducted while waiting for forever.

20 Mars 2012 ME spoilers.

Kategori: Allmänt

Soundtrack: Coldplay - Swallowed In The Sea

Gillar inte när det går för lång tid mellan blogg-inlägg. Det har alltid hänt så mycket att man inte vet vad man ska skriva. Till slut brukar det istället inte bli något. Sedan sist har jag i alla fall haft besök. Sam var här i en vecka och sedan kom Sean hit och var också här en vecka.
Har jobbat på med skolarbete. Känner stressen, ångestskapande. Kom inte iväg idag i alla fall. Satt hemma och spelade klart Mass effect 3 så att jag inte har det att tänka på. Nu kan jag förhoppningsvis fokusera på mina uppgifter. Planerar att dra iväg till bunkern tidigt imorgon. Är bara så trött. Orkar knappt fixa mat. Funderar på att ta min sista hundring och köpa en pizza imorgon.
'
VARNING, härefter förljer massiva SPOILERS för Mass effect 3, läs på egen risk!
'
Nådde slutet med min paragon fem Shepard. Har hört talas om att många är väldigt arga på slutet men jag tycker att det var helt okej.
Combat är sjukt bra. Över förväntan. Över lag har spelet överträffat mina förväntningar. Snyggt, roligt, spännande, intressant och fyllt med starka känslor. Kanske därför blev besvikelsen extra stor när de helt lyckades förstöra det jag sett fram emot mest av allt, att få träffa Thane igen.
Thane, som är min Shepards kärlek, och min favoritkaraktär, dör.
Det är faktiskt inte ens det som gör mig mest besviken. Var trots allt beredd på att det kunde hända. Han var sjuk. Hoppades att han kunde bli botad. Det verkade lovande. Bioware gav uppmärksamhet till "cure Thane" uppmaningar. Det droppades hints om medi-gel speciellt utvecklat för lungor och hanar-forskning. Det såg hoppfullt ut...
Ändå, jag kunde acceptera det, om de inte hade hanterat det så fatalt dåligt.
För det första känner jag knappt igen Thane is ME3. Han ser ut som förut men de har ändrat hans personlighet. I början av ME2 var han i princip likgiltig inför sin död. Efter mötet med Shepard ändrar han syn på sin situation och i slutet talar han om hur mycket han vill leva. Han talar om hur Shepard väckte honom från en djup sömn och han tänker på framtiden.
När han dyker upp i ME3 har Thane helt ändrat inriktning. Plötsligt är han helt okej med att sitta ut sin sista tid på ett sjukhus, trots att han tidigare specifikt sagt att det är det han inte vill ska hända. Han verkar återigen helt likgiltig inför sin egen bortgång.
Efter det, när han väl dör så dör min Shepard med honom. För det är fan inte min Shepard som inte rör en min när hennes älskade dör. Hon behåller inget minne av honom. Visar inte hälften så mycket känslor som hon gör när Kaiden blir skadad på Mars, eller när något nämner Ashley. Ingen tar upp vad som hänt. Ingen nämner Thanes död. Garrus står och stirrar på en minnesvägg där namnet på alla som dött står skriver, där Thanes namn står skrivet, och han har inget att säga om det.
Det korta mötet Shepard har med Thane innan han dör räknas inte ens av själva spelet som att man återupptar en romans, någon Paramour accomplishment dyker inte upp. Och i slutet, när Shepard sluter ögonen, så är det Joker, Anderson och Liara, inte Thane, som hon ser framför sig.
Nej. Det är inte min Shepard som nådde slutet på ME3.
Spelet är fortfarande bra bortsätt ifrån det, bland det bästa jag någonsin spelat, och jag ser fram emot att köra min male renegade Shepard. Jag är bara så sjukt besviken...
'
'
Ska väl gå och lägga mig snart, om jag nu ska upp imorgon. Hoppas att snön är borta då.
Vill åka långt bort, till något lugnt och tyst ställe, kanske gå i skogen och grilla. Jag vill ha tid och energi att börja sy igen, och faktiskt komma iväg till kyrkan någon gång. Jag vill att folk jag känner ska få må bra.

Kommentarer

 • Sean säger:

  Värst vad fort du klarade det. Ioförsej, kortare loading screens...

  Och jag förstår att du är besviken, de hanterade vissa grejer väldigt dåligt i 3:an, for whatever reason. At least he didn't die off-screen between games, right?

  2012-03-21 | 00:46:21
 • Samuel säger:

  Kram på dig, mysiga människa.

  Jag ska till Skövde på lördag, så då hinner vi ses lite när du kommer ner till påsk :)

  2012-03-21 | 10:57:36
  Bloggadress: http://slisshh.blogg.se/

Kommentera inlägget här: