SeaSunny

Silly shenanigans continuously conducted while waiting for forever.

30 November 2009 Måndag.

Kategori: Allmänt


Lite bilder från formen.

Så var det Måndag igen. En rätt så krävande dag. Psykologiprov sista lektionen. Skrev brutalt mycket men jag tror nog att det gick riktigt bra. Får väl vänta och se vad det blir för resultat.
Jobbade som vanligt efter skolan. De spelade julmusik. Hemsk, hemsk julmusik med Carola och överdriven julstämmning. Ville kasta stereon genom fönstret, men jag tror nog att det hade väckt lite för mycket uppmärksamhet. Känner mig som en zebra i en hästhage där. Men pengar är pengar.

29 November 2009 1a Advent.

Kategori: Bilder

Soundtrack: Kanye West - Good Life

Har inte varit i toppform i helgen. Känt mig matt och lat båda dagarna, växelvis hungrig och växelvis lätt illamående. Är dock inte sjuk skulle jag tro, ibland mår man sådär.
Försökte i alla fall städa igår. Det gick sådär, fick i alla fall bort det värsta. Ser fram emot dagen jag flyttar hemifrån, då får man en chans att börja om på nytt med ett rum och försöka se till att organisera allt smidigt från början. Ska se till att inte ta med mig så mycket små prylar. Har redan en hel del planer på hur och vad jag ska fixa till med stället jag hamnar på.

Idag for jag med mamma och Sara för att hälsa på hos mormor. Vi fikade och pratade ett tag. Jag har tydligen lagt på mig en del, haha. Vet inte varför alla säger att jag gått upp i vikt, en tjej kan få komplex för mindre.
Vi stannade till hos min kusin Olle också och kikade lite på hans lilla dotter Alma, några månader gammal, hon sov.

I övrigt så har jag spelat en hel del Diablo nu i helgen. Hade ihjäl Diablo och nu står jag inför Baal. Trevligt.
På tal om spel så har jag bestämt mig för att önska mig dragon age origins i julklapp. Verkar som ett grymt coolt spel, får se om man hittar det i något paket. Har dessutom köpt The Elder Scrolls IV: Oblivion, så det dyker väl upp i posten om några dagar. Börjar spela mer och mer, tänker överkomma min rädsla för läskiga saker i spel. Mörka utrymmen och dumma fiender, I will not let you frighten me!
Tänker dock inte försöka mig på tomb raider igen dock >_> Pontus får komma hit och hjälpa mig med det.

Rollspel nästa helg. Planerat långt i förväg må jag säga. Ska bli roligt.

Arh, just det. Jag har ett prov i psykologin i morgon. Får se hur det går. Jag är inte så bra på att läsa på, tur att man har en någorlunda hjärna i skallen. Det ska nog gå bra.

RandombildjaggjortiphotoshopföratttestanystilGO! 

25 November 2009 Kreativitet?

Kategori: Allmänt

Pysslade idag med barnen på jobbet. Fick mig några funderingar. De ska pyssla för att få skapa, men egentligen får de bara redan färdiga delar och instruktioner om hur det ska göras. Inte lär det barnen kreativitet? De kunde lika gärna sitta och bygga ihop motorer.
Jag gjorde mig en liten tomte dam i alla fall. Sket totalt i instruktionerna och blev nöjd.

På tal om annat så kan jag göra lite sen reklam för min skola som ska ha öppet hus i morgon mellan 6 och 8.

24 November 2009 Om svält och sömn.

Kategori: Allmänt

Soundtrack: Jim Noir - My Patch

Åhå jaja. Vissa dagar tar en del på krafterna.
I helgen så for jag och vännerna för att fira Pontus 16-års dag och för att rollspela. Det gick bra och var trevligt, fast jag fick knappt någon sömn alls. 

Pontus, numer 16 år

(Födelsedagsbarnet på bild.)
Mellan Söndag och Måndag sov jag inte så värst mycket häller så man kan väl säga att jag var rätt så slut på Måndagen.
Efter det så var jag duktig och gick och lade mig tidigt så idag har jag inte varit så våldsamt trött.
Hungrig däremot har jag varit. Vi käkar lunch vid... 11? Halv 12? och jag är inte hemma förrän runt kvart över 5, halv 6. Man blir lätt hungrig. Satt hela extra matten och pratade med Puppy om olika saker vi ville äta. Pizza, sushi, tortilla, salsa och taco chips, revbensspjäll, ungspankaka, korv, godis, cola osv. osv.
Då får man inte så mycket jobb gjort.

Annars har jag som vanligt väldigt mycket på gång. Har delat upp det i veckan så förhoppningsvis hinner jag med allt. Har ledigt i morgon också, k-dag, så jag kan få lite extra sömn. Tänkte arbeta på mitt bildprojekt så mycket jag kan.

På begäran av en vän från internet så lägger jag upp en bild som jag tog för ett tag sedan. Ibland är morgonen vacker.Hade andra saker att skriva om också men det har jag glömt bort. Det brukar bli så. För informationens skull kan jag berätta att jag brände tungan rätt så mycket när jag kom hem. Fick soppa till mat och jag var så hungrig att jag började äta fast det gjorde ont. Nu får man betala för sin otålighet, det svider.

20 November 2009 Kiss of the Amesha.

Kategori: Bilder

Soundtrack: Ashley MacIsaac - Wingstock

Har haft både tur och otur idag. Spillde ut te på lunchen, det faller under kategorin otur.
Annars så blev jag lite smått irriterad på formen idag. Jobbade koncentrerat med min skulptur hela lektionen men det spelar ingen roll Kerstin dyker ändå upp och säger åt mig att jag inte får prata. Ett praktiskt ämne som formen är det ställe som är strängast med att vi inte får prata. Vad är detta? Funderar på om man ska sätta sig på tvären och hädanefter hålla käften helt under alla formlektioner och svara enstavigt på direkta tilltal, bara för att. Är det värt det?

På tal om skolarbete så jobbar jag hårt på bilden. Hade inte bild idag dock, tyvärr, men i förrgår. Jobbar med att göra julkort, det blir en hel massa och de ska säljas på vårt öppet hus nästa vecka. Hoppas att det går åt, pengarna går till klasskassan. Har lagt ner rätt så mycket jobb på det faktiskt. Trots det så har vi egna projekt på gång. Jag ska som bekant illustrera historien som jag har skrivit på ett tag nu. Det kommer att bli mycket jobb så egentligen har jag inte tid med julkort. Vill jobba så mycket som möjligt så att jag hinner med så mycket jag bara kan.Har gjort klart skissen till den första bilden. Ska prova på gouache och om det funkar blir det nog så jag ska färglägga bilderna. Vi får se. Jag hoppas att det går bra i alla fall.

Och för att svara på moster Guns fråga så läser vi om neuroser och psykoser i psykologin. Nyligen även om psykopater, fast senast mer om gruppsykologi.
Speciellt intressant var det att lära sig om psykopater även om det är ett lite smått obehagligt ämne. Man kan nog bli paranoid om man inte aktar sig, inte kan man gå runt och speja efter sådana typer hela tiden.

Idag efter skolan så gick jag med Fabian hem till Simon och vi spelade Magic the gathering. Draft närmare bestämt, och jag vann! Woot. Första gången jag provade på draft så det var kul att det gick så bra. Gillar ju att vinna såklart också, härlig känsla. Man lever sig in så i spelet.Valde Tidings och Windborne Charge och så det stora priset Kiss of the Amesha, foilad. Rawr!

Imorgon bär det av in till Skövde och senare Timmersdala för att fira Pontus 16 års dag och för att rollspela. Ska bli så roligt! Hoppas komma närmare ett starkt försvar mot Cloud och att förbättra Amalia, min karaktär.
Han får för övrigt en litet paket, inget speciellt. Dock så kom jag på när jag höll på att slå in det att det faktiskt är väldigt roligt att pyssla. Gör nästan aldrig det, så jag hade kul med det. Omslaget trumfar för sjutton presenten *skratt*

18 November 2009 Dolda medelanden.

Kategori: Allmänt

Har haft en rätt så chill dag idag, ändå känner jag mig trött. Hade psykologi första lektionen, sedan bild och efter lunchen var det skolbio. Såg på en helt okej film, Maria Larssons eviga ögonblick.

Efter skolan hämtade mamma mig på bron och köpte en korv till mig innan jobbet. Det tyckte jag var snällt av henne. Hade det rätt lugnt på jobbet också. Övade luciasånger med barnen.
För övrigt undrar jag om det bara är jag som ser glada ansikten överallt? Alltid när jag kollar på noter så ser jag glada figurer. På baksidan av bussäten också. And no, I'm not on drugs.

Rollspel i helgen. Ser lugnt fram emot det.

16 November 2009 Vardagar.

Kategori: Bilder

Soundtrack: Mika - Dr. John

Livet rullar på som vanligt. Jag rollspelade i helgen men nu är man tillbaka i skolan och jobbar. Spenderar mycket tid på att tänka på annat och på att drömma mig bort.
För övrigt kan jag säga att psykologin är väldigt intressant.
Det var allt.

12 November 2009 Musikal och annat.

Kategori: Bilder

Aj. Hade precis kramp i foten. Kände att ni behöver få veta det.

Annars så känner jag mig lite trött just nu. Har två rätt intensiva dagar bakom mig.
Igår så spelade jag lite teater i pedagogiskt ledarskap klassen. Det var väldigt roligt och rätt så läskigt, mest trevligt. Första gången jag gjorde något i den klassen. Annars sitter jag mest där och är uttråkad och sömnig.
Jobbade efter skolan. Blev kvar rätt sent och städade efteråt eftersom att vi hade haft filmkväll med barnen

Idag så hade vi prov i matte. Haha, ja, det gick ju som det gick. Helt omöjligt ämne.
Hade någon slags konstig allergisk reaktion (eller nått?) som fokuserade sig bara på mitt högra knä. Kliade något vanvettigt hela första delen av dagen. Mina vänner allierade sig och försökte hindra mig från att klia tillbaka. Det är väl bra att de bryr sig, men just då kände jag för att skalla dem allihop xDDDAnnars så har jag kollat på A very Potter musical. Lätt världens bästa musikal. Så sjukt underbart. Voldemort och Quirrell fyller scenen med bromance, Snape glider runt som en... jag vet inte vad. Malfoy är hysterisk och inte att förglömma - man får se Voldemort steppdansa, i tajts. Vad mer kan man begära?Har börjat läsa en ny manga också. After school nightmare. Väldigt intressant faktiskt, speciell handling osv.
Men, jag borde egentligen arbeta på historien! Morr... Får se hur mycket diciplin jag har.
Kanske kan få till någon bra diskution på rollspelsforumet också. Det är väldigt tyst där. Pontus har alltså gjort ett forum för vår lilla rollspelsgrupp där vi kan skriva till varandra om allt möjligt.
http://rote.forumotion.com/portal.htm
Finns en chans att det blir rollspel i helgen. Jag har snackat om det typ hela veckan med det verkade inte som att någon reagerade, förutom Sean. Fast idag verkade Emma och Jennifer snacka om det. Ovärt att man inte kan få folk att reagera lite snabbare bara. Men, allt sker i sista minuten på estet! Får se om folket kan komma i helgen dock, och vart vi ska vara, man vet aldrig vad som händer.

För övrigt så har jag tränat på att teckna i photoshop. Fortfarande svårt men nu började det att inte se för hemskt ut. Har gjort en avatar som jag använder mig av på vårt rollspelsforum (jag är Amalia).
Här är en annan bild på henne.

6 November 2009 Lie Lie Lie.

Kategori: Allmänt

Soundtrack: Serj Tankian - Lie Lie Lie

'She broke her little bones
On the boulders below'


Jag brukar aldrig vara typen som använder mig av låttexter i blogg/bdb inlägg, no offence to the people who do, men det har alltid verkat smått melodramatiskt och pretentiöst på något vis. Men nu har jag knarknat Serjs låt på loop i... Över två timmar nu. Ojdå.
Det tog typ en kvart innan jag märkte att det låter som om de sjunger mitt namn om och om igen under vissa delar av låten.

Fryser rejält om händerna. Det är rätt jobbigt, önskar att jag hade bättre blodcirkulation eller vad det nu är som gör att vissa människor alltid har varma händer. Om jag skriver för länge får jag ont i händerna och naglarna ser blekt lila ut. Freaky.
Gick och stal mammas fliströja och satte på mig fingervantarna utan fingrar så det känns lite bättre nu.

Det är inte så mycket på gång just nu. Mår bättre nu efter ha varit lite utslagen av svininfluensa vaccinet några dagar. Skissar på bilder till English House och skriver på den rollspelsinspirerade historien.
Det är verkligen kul att de andra verkar tycka så mycket om den. Jag har i princip helt slutat skriva annars. Både dikter och berättelser. Jag lade det på hyllan och satsade på att teckna istället.
Jag vet inte om det var rätt sak att göra men jag ångrar inget. Pressen blev för stor på något sätt. Jag kunde inte acceptera något annat än perfekt och därför kunde jag knappt skriva något alls. Dessutom valde jag faktiskt att fokusera på mina bilder framför texterna.
Men med den här historien känns det inte alls så. Det är inte pressat utan bara roligt och jag hoppas verkligen att jag kan skriva klart den. Med allt stöd och pepp från mina vänner så ska det nog gå bra.

Ska snart ge mig in på ett eget bildprojekt också och jag har kopplat det till historien. Tänker nämligen göra illustrationer till berättelsen. Akrylmålningar i A4 format. Hoppas att det går vägen.

Mutant vampyr Laila hälsar er alla godnatt och god jaktlycka!'And if you love me, you love me
Let me go,
Cause I'm your brother, your brother,
Have som pride'

3 November 2009 Uppdatering.

Kategori: Allmänt

Soundtrack: Rob Dougan - Clubbet To Death (kurayamino variation)

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade bloggen. Inte bra. På något vis så vill jag lägga ner lite mer tanke bakom min blogg en t.ex. bdb och därför skjuter jag hela tiden upp att skriva ett nytt inlägg. Jag är för trött för att skriva vettiga saker, men då släpar istället bloggen efter och jag glömmer helt bort allt som hänt och vad jag egentligen skulle ha velat dela med mig av. Lite osmidigt kanske.

Skolan har i alla fall börjat igen och såklart så kastar den sig över en med tio saker att göra på en gång. Har ett samhällsprov redan i morgon. Ska kunna allt om hur Sverige styrs, regering, riksdag, departement, utskott, propositioner, motioner, interpellationer, successionsordningen osv osv.
Det kanske skulle gå bättre om det inte vorit så att jag blev vaccinerad mot svininfluensan idag. Man blir lite rörig i huvudet av sådant.
Är för sjutton en vandrande nåldyna nu för tiden, visst är det så? Tar sprutor mot allergi, mot svininfluensa och... Eh? Visst var det cancer?
Eller nått, känns rätt poänglöst men visst, någon dag kanske det lönar sig. Får väl tänka långsiktigt, kan lika gärna passa på medan det är billigt. Allergisprutorna har de i alla fall stuckit mig med på samma ställe så många gånger att jag tydligen får osynlig ärrvävnad under huden. Doktorn muttrade i alla fall om något sådan förra gången jag var där och han var tvungen att sticka mig tre gånger, fast sprutan inte ens måste tas i en åder eller dylikt.
Fick i alla fall rejält ont utav vaccinsprutan.

Aja, är helt nöjd med min nya kamera i alla fall. Det är så trevligt att kunna ta många bilder i följd utan att behöva vänta på att kameran ska hinna med.

Men, som jag sade innan, när jag inte skrivit blogg på ett tag så glömmer jag helt bort vad som hänt, men, jag ska försöka mig på en liten snabbgenomgång av det jag kommer på.
Lördagen innan lovet slutade så var jag på Halloweenfest hos Mörta. Det var trevligt, vet inte om det blev på våldsamt mycket festande dock. Vi satt mest och snackade, åt godis och rollspelade. Så dansade vi lite grann också men entusiasmen var måttlig. Jag hade roligt i alla fall, det är alltid trevligt att dansa lite.
Fick stå en halvtimme i regnet nere vid bron igår. Blev blöt, kall och sur innan bussen äntligen kom. Bussen som jag skulle åka med egentligen dök aldrig upp. Skrev och klagade till västtrafik, tycker att de i alla fall kan sätta upp en busskur så man han lite skydd mot väder och vind.
Missade bussen i Tidaholm idag, men mamma tajmade snyggt och kunde hämta mig i Skövde så det var i alla fall skönt.
Skriver på min historia också, centrerad runt några rollspels karaktärer från mig och mina vänner. Det är kul, med tanke på att jag egentligen har givit upp allt skrivande. Ännu roligare är att mina vänner verkligen verka gilla den, man blir grymt mycket mer motiverad att fortsätta skriva då.
Har dessutom lekt med WordReader i skolan idag. Man kan ha sjukt roligt med det, seriöst.

Har uppenbarligen säkert hänt mycket mer sedan sist men jag är senil.
Håll tummarna för att provet går bra imorgon!