SeaSunny

Silly shenanigans continuously conducted while waiting for forever.

29 Oktober 2009 Canon EOS 1000D.

Kategori: Bilder

Soundtrack: Serj Tankian - Praise the Lord and Pass the Ammunition

Rawr! I förrgår beställde jag mig en kamera från OnOff och redan idag så kunde jag hämta ut den på ica. Ibland blir man glatt överraskad. Nu är batteriet färdigladdat och jag springer runt som en galning och tar bilder på allt i lägenheten.1

Nebuchadnezzar, aka, Neb.

Det är ytters trevligt. Det ska bli ännu roligare att komma ut och ta bilder i morgon.
I morgon kommer även Sara och mamma tillbaka hem. Mjeh. Det är väldigt skönt att vara ensam hemma, skulle gärna ha det så någon dag till.

Annars så har Sanna varit här och sovit över. Vi har chillat, kollat på tv, spelat diablo 2, vandrat fram och tillbaka från ica och lagat mat.
Har skrivit lite på berättelsen också. En sida ungefär. Är tyvärr inte klar på långa vägar, men ändå.

Slänger in en bild på ett av julkorten jag har arbetat på till försäljningen för vår klasskassa. Ska göra någon detalj röd. Hoppas att folk köper ^w^

27 Oktober 2009 Höstlovet.

Kategori: Allmänt

Soundtrack: Lazlo Bane - Superman

Dags för tre dagars värt av blogg på en gång.

I förr förr går (lol) så var jag och Sanna lite spontana och gick på bio. Såg på pixars nya film Upp, helt klart sevärd.

Upp

Dagen efter det så blev jag väckt utav mamma som kom in i mitt rum och viskade "sushi... sushi..." om och om igen. När jag undrade vad fan hon höll på med undrade hon om jag hörde röster. Det framgick snart att hon tänkte bjuda mig och syrran på sushi. Men först skulle jag åka till KSS och ta min allergispruta.
Doktorn stack mig tre gånger. Tre gånger. Och han träffade typ en nerv varje gång. Epic fail. Har tydligen fått ärrbildning eller nått efter att ha blivit stucken i armen så många gånger.
När det var klart kunde vi äntligen äta sushi på voda. Det var trevligt, speciellt eftersom att man inte behövde betala.
När vi var mätta så tog syrran en buss hem och jag och mamma gick för att lyssna på Jonas Gardell i kyrkan. Han var rolig och en hel del han sade var bra, en del dåligt.

Idag så blev jag också väckt av mamma. Inte lika trevligt den här gången kanske. Vi åkte in till stan igen och uträttade lite bankärenden. När det var klart så släpade jag med mamma till en frisör för att hon skulle använda sin present och ta hål i öronen. Det var kul.
Mötte upp med Sanna också och vi käkade sushi i slottsparken och gick runt och kollade i affärer. Lite senare så gick vi hem till henne och tittade på svampbob och scrubs.

Hade tänkt skriva och teckna mycket såhär på höstlovet, men, det verkar inte bli mycket gjort alls. Kollar på vilken kamera jag ska köpa annars, vill fixa det så snabbt som möjligt!

21 Oktober 2009 Nått.

Kategori: Bilder

Soundtrack: Placebo - Breathe Underwater

Varför är det så att jag glömmer bort allt vad jag har gjort när jag sätter mig ner för att skriva bdb/blogg? Det är mer en regel än ett undantag att jag tänker på saker under dagen som jag bör skriva men som sedan aldrig når fram till tangentbordet.
Ska försöka få ordning i huvudet.

Idag har vi i alla fall jobbat med att göra julkort. Några i klassen i alla fall. Egentligen skulle vi nog teckna metall/glas/trä/ludd, men jag kunde inte motstå frestelsen att börja på en ny skrapkartongs bild, aka, bas till julkort som vi kan sälja på öppet hus till förmån för klasskassan.
Hittills har jag gjort lite roliga motiv, inte så traditionella, men jag skulle vilja göra någon typ utav kristet julkort. Inte till mig själv, personligen tycker jag de brukar vara tråkiga, men för att folk som min mamma kanske vill ha något sånt. Nu råkar det tyvärr vara stört omöjligt att göra så jag antar att man får förlika sig med den tanken.
Vi har i alla fall ingen bildlektion i morgon, eftersom att vi ska gå på brandutbildning någon timme. Så osmidigt att de prickade in det just på bildlektionen! Kom igen liksom! Varför är det aldrig matten som vi slipper?

Annars har jag... Jobbat, just det. Vanlig dag. Gjorde kladdmuffins med barnen inför familjegudstjänst på Söndag.
Borde gå och lägga mig tidigt. Tänker alltid det men det blir inte av.

Har tränat på att teckna på datorn också. Det är så himla svårt. Här är en gammal bild på Origo i alla fall, en av mina karaktärer. Har bara lagt på bas färger.

Origo

Träna, träna, träna.

Gerad

Träning

Om någon har något bra tips på hur man... Blir bättre, eller nått, känn er fria att hjälpa till. Photoshop är inte lika galet svårt längre men snälla nån... Nej, jag ska lära mig det här *smacks photoshop*

Och så till sist, en gammal hederlig traditionellt ritad bild... Som jag petat på i photoshop!

Bild 

18 Oktober 2009 Helg.

Kategori: Allmänt

I Fredags åkte jag med några andra till Jennifer och rollspelade. Det var trevligt, med mycket skratt och inte minst en kulinariskt upplevelse. Det var riktigt lyxigt.
Rollspelet gick väl bra också. Tillsammans hade vi ihjäl en demonpräst (hade inte så stor del i själva dödandet dock eftersom att min karaktär snarare helar än skadar) och jag förseglade en artefakt. Inte många som gör sånt en Fredag kväll kanske.

Väl hemma igen har jag bara vilat så mycket jag kunnat. Skönt att få sova ut, det gick nämligen inte för sig efter rollspelet. Har tecknat lite och blev relativt nöjd. Borde jobba mer med bilderna till EH dock. 43 stycken allt som allt, har väl bara klarat av tre än så länge. Det blir till att ta sig i kragen och jobba.

Skola i morgon annars. Och jobb, det hade jag nästan glömt. Hoppas man inte är för trött. Är alltid svårt att komma upp på morgonen, speciellt eftersom att mitt rum är så kallt. Man känner det alltid när man kommer in i mitt rum, fast elementet fungerar.

Aja, nu ska jag gå och lägga mig. Hoppas att jag har roliga drömmar. Drömde så trevligt förut innan mamma och Sara väckte mig med ett av sina vanliga bråk. Tyvärr så glömmer man snart bort alla små konstiga saker man drömt, borde kanske börja skriva ner det...

((Tillägg dagen efter))
Fast när skulle jag hinna det egentligen? Skulle bara funka på helgerna. Å andra sidan är det för det mesta då jag drömmer.

Är för övrigt i skolan just nu. Har gjort klart en inlämningsuppgift till pedagogiskt ledarskap. De senaste två lektionerna har varit lite roligare än vanligt eftersom att vi har varit lätt filosofiska. Dock är hans röst fortfarande lika sövande.

Min almenacka är borta också, det känns lite smått stressande. Måste ha tillbaka den så snabbt som möjligt, men jag har ingen aning om var den kan vara.

Måste bara tilläggas också att jag kollade på debatt för några dagar sedan. Någon gubbe vill lagstifta emot niqab. Jag vet inte hur man orkar. Hoppas bara att han inte lyckas få igenom det.
Jag kan förstå att folk kan ha sätta sig emot burka, men varför skulle det vara fel att bära niqab eller slöja? Du kan fortfarande se en kvinna som bär niqab i ögonen, du kan ta kontakt. Det handlar om att anpassa sig till olika männiksor man möter och visa dem samma respekt som alla andra.
Svensk kultur då? Vem fan bryr sig om Svensk kultur. Integration. Innebär det att de måste lära sig att vi i Sverige inte kan acceptera någon som inte gör som vi vill? Människor som kommer hit därför att de inte kan leva säkert i sitt eget land bör inte bli påtvingas vår kultur (så längde det inte handlar om seder som uppenbart är skadliga, tex kvinnlig könsstympning) vare sig det handlar om normer gällande kläder eller religion.
En man påpekade att islam egentligen aldrig ordagrant påbjuder niqab, men det är inte det som är poängen. Även om jag tror att många kopplar det till religion, och bär det därför att de tolkar det som att det är det som koranen vill. Det är väl ingen som skulle komma på idéen att tvinga någon att ta av sig ett korshalsband?
Varför är vi så besatta av att förvandla alla till "Svenskar"? Kan vi inte ta vara på det faktum att vi kommer från olika kulturer och länder och att vi alla har olika saker att ge?

12 Oktober 2009 Inspiration och vardag.

Kategori: Bilder

Soundtrack: Mika - Pick Up Off the Floor

For med Sanna in till Göteborg i Lördags och gjorde av med en massa pengar. Det var en trevlig upplevelse även om vi spenderade en hel del tid med att vandra runt lite halv vilsna och i jakt på rätt spårvagn att gå på.
Köpte en väska, en mangabok, lite magic kort och åt dålig sushi (:

Sov typ bort halva Söndagen. Rätt så välbehövligt. Ska bli skönt när det äntligen är dags för lov.

Annars så var det ju skola igen idag. Har hittat lite ny konst att bli inspirerad av och känner mest för att teckna manga/anatomi. Tecknade Gerad i en lite ny stil, försökte göra det lite mer realistiskt ansikte och lockigare hår. Lockar är så himla svårt att få till så att det ser bra ut. Är väldigt nöjd med den här bilden i alla fall, men jag vet inte riktigt hur jag ska gå vidare på den.
Om man bara hade massa ledig tid så man kunde ägna sig bara åt att teckna! Känner mig inspirerad just nu.
Har rätt mycket på gång dock, som vanligt. Jobbade idag och imorgon så ska vi ha magic genomgång i nördnästet, bada på gympan och ha utvecklingssamtal, jobb igen på Onsdag och så har jag en inlämnings grej att fixa till Miljön...

Gerad1

Vet verkligen inte varför Gerad helt plötsligt fick en svans. Se det symboliskt.

8 Oktober 2009 Utan bilder.

Kategori: Allmänt

Hm, det skulle vara lättare att skriva blogg om man inte var så senil. Vad har jag haft för mig sedan senast jag skrev? Jag kommer inte ihåg.
Har i alla fall gjort färdigt serien till bilden. Blev nöjd med den och Ninni tyckte uppenbarligen om den så det var trevligt. Tydligen ska de sätta ihop serierna från alla i klassen till ett litet häfte och sälja det på öppet hus, så att vi får in pengar till klasskassan. Vi ska dessutom göra julkort till försäljning och Ninna pratar om skrapkartong. Det låter riktigt roligt och jag ser fram emot det.
Annars håller vi på med struktur teckning just nu, vi tecknar alltså av glas, metall, trä och ludd. Inte så roligt faktiskt men det är väl bra träning.
 
Känner mig för övrigt mer och mer stressad över matten. Kan seriöst inte hålla kvar matte i min hjärna, den stöter bort kunskapen. Men det kan väl inte vara möjligt att något så meningslöst som matte kan hindra mig från att komma vidare till Gävle? Men vem med, det Svenska skolsystemet har stora brister, helt klart.

Nu till några saker som jag har stört mig på de senaste dagarna!

Jag har ingen vettig kamera och hösten är vacker, det är otroligt frustrerande. Tänker gå runt och blunda i fortsättningen, jäkla natur som passar på att vara hänförande när man inte kan dokumentera det. Så typiskt. Därför blir det inga bilder på bloggen häller. Kan inte köpa en kamera för än absolut tidigast nästa månad.

Någon har kladdat på busskuren jag väntar vid ett tag på morgonen. Jag personligen tycker mycket om graffiti konst, men det här är banne mig inte konst. Det är en tag, eller nej, flera stycken.
Tags är till för att sättas på platser som är en utmaning att komma åt att klottra på. Det är riktigt imponerande att gå i Stockholm och se tags på de mest omöjliga ställen, skrivna av folk som helt klart är orädda eller helt enkelt dumdristiga. En busskur räknas inte som en utmanande plats att kladda på! Vadå, vill du ha creds för att du lyckades ta bussen dit? Efterblivna unge.
Inte nog med det, det räckte inte med att skriva det en gång, utan han/hon måste skriva sin oorginella tag över  hela busskuren. Talanglösa jäkel, borde inte få hålla i en penna. 

Basehunters reklam på spotify har väckt en ny känsla av hat inom mig. Har aldrig brytt mig om den pojken eller hans musik. Har inte kunnat säga att jag varken ogillar eller gillar honom eftersom att jag helt enkelt har undsluppit honom för det mesta. Men den där reklamen... Vanligtvis brukar jag bara ignorera avbrotten, men hans röst, jag blir lite smått mordisk. Funderar seriöst på att införskaffa premium bara för att slippa ifrån honom.

Trevligare saker!

Var i kyrkan med mamma idag, i hentorp faktiskt. De planeras resa till Taizé och mamma vill att jag åker med. Det verkar spännande, tror nog att det blir av. Inte förrän efter midsommar, men ändå.
För er som inte vet så kan jag berätta att Taizé är en liten by i Frankrike där det finns ett brödrarskap som tar emot kristna ungdomar från hela världen. Under hela sommaren kommer varje vecka tusentals ungdomar och lever tillsammans i en vecka med bön, sång och gemenskap till det kommer ett nytt gäng och så håller det på.
Vad sägs Sanna? Skulle du vilja hänga med på något sådant?

Måste anmäla mig till nyårsläger snart också. Tror nog att det blir Livskraft mitt, Uppsala, i år igen. Synd bara att Andreas har anmält sig till oas. Ska höra med andra kompisar var de ska ta vägen.

Annars så ska jag åka med Sanna till Göteborg i helgen. Har sett fram emot det ett tag nu. Ska trava runt och ha det trevligt, handla lite mojjs och köpa sushi.

Men nu ska jag sova, godnatt (:

5 Oktober 2009 Plugg.

Kategori: Allmänt

Soundtrack: Mika - By the Time

Igår så for jag hem till Sanna i Tidaholm för att plugga till provet i psykologi. Vi åt pizza, som var elak och stark *snyft* och annat onyttigt. Så spelade vi diablo och kollade på film, bl.a. Coraline, en ruskigt bra film... Lite pluggade vi också, ett tag... Sedan spelade vi mer Diablo och kollade på en trevlig liten serie som hetter... Nånting. Det var chill.

Mådde lite sådär idag annars men det gick. Klarade nog av provet okej. Ser fram emot nästa projekt i formen. Vi ska skulptera. Design uppgiften som vi har nu börjar verkligen tära på mig. Fast idag hade jag kul med den eftersom att Kerstin satte mig att teckna min design i perspektiv. Hon har verkligen förstått att det går så mycket bättre om jag får hålla på med saker som jag tycker är roligt och smyger in det i uppgiften så att jag jobbar bättre. Det är himla pedagogiskt om jag får säga vad jag tycker.
Och så tal om pedagogik så känner jag att jag har mindre och mindre tålamod med pedagogiskt ledarskaps kursen. Den känns så meningslös att det inte ens är kul. Jag tror inte att jag har lärt mig någonting av värde där.
Annars så kollar vi på Troja på Svenskan. Lite småroligt när svenskaläraren ser till att noga påminna oss innan om att vi inte kollar på film för att kul utan för att vi ska göra en analys efteråt. Undrar vad den kvinnan har emot saker som är kul. Jag klagar inte i alla fall, en hel massa starka killar som springer runt och snackar om ära och slåss i fladdriga små ursäkter till tröjor. Inget fel med det.

*Sigh* det var något mer. Det vet jag. Men man kommer alltid på vad det var man skulle skriva i efterhand.

Mjeh

1 Oktober 2009 Höst.

Kategori: Allmänt

Eftersom att det har varit riktigt kallt de senaste morgnarna har jag nu bytt till min vinterjacka. Tänkte inte riktigt på det men på bussen på väg hem slog det mig att hösten är här. Börjar se rost rött och guld över landskapet. Det är en vacker årstid.

Tecknade modell i skolan idag igen, tror att det här var sista gången. Tyvärr har jag inga bilder på det jag gjorde, hade ingen kamera.

Ikväll ska jag plugga Svenska, eftersom att det är prov i morgon. Bibeln och antiken. Borde inte vara för svårt, men man vet aldrig med Svenskan längre. Litar inte på den kvinnan.

Hade planerat att åka till Göteborg med Sanna i helgen, men, min kusin ska firas så det blir inte av. Kanske nästa helg, lite jobbigt att ändra planer såhär snabbt men så kan det vara.
Känner mig lite lugnare över ekonomin. Hade planerat att köpa magic kort tillsammans med en grupp andra, och Fabian stressade mig lite med tanke på pengar, fast nu visar det sig att han inte kan. Så det blir inte av. Fail, verkligen.

Får se när vi kan fixa diablo. Får väl hålla mig till tåls... Vilka i-lands problem man har.

Höst