SeaSunny

Silly shenanigans continuously conducted while waiting for forever.

29 September 2009 Helvete.

Kategori: Allmänt

Soundtrack: Five Finger Death Punch - Ashes

Har haft två bra dagar. Har bland annat käkat sushi med Sanna och lyckats omvända henne till att också tycka om det.
Igår fick jag en gratis godisbit av en snäll kvinna i en godisaffär.

Men, saker inte bara kan gå bra, utan det måste hända något jävligt.
Jag hade beställt Diablo 2, kom idag. Trodde att jag hade beställt grundspelet + expansion men jag måste ha tryckt fel. Som resultat har jag nu expansionen men inte grundspelet och kan inte spela något alls. Så in i helvete surt! Har dessutom rätt så tajt med pengar nu eftersom att jag måste köpa ett förbannat fritidskort och en ny väska.
Är alltså inte helt glad.

Bilden jag skrev om innan är förstörd. Jag förstörde den. Även det på grund utav ett klantigt misstag.

27 September 2009 Filmkväll.

Kategori: Bilder

I Fredags så åkte jag med resten av estet och kollade på en utställning inne i Skövde. En av konstnärerna gillade jag verkligen, andra gillade jag inte alls, men så brukar det vara. Hade trevligt i alla fall.

Efter det så åkte jag med Sanna, Petra och Emma hem till den sistnämnda för att ha filmkväll. Vi hade många filmer men inte så många jätte bra. Vi kollade i alla fall på en anime, en Stephen King, en skräck och en romantisk film. Åt tacos också, det var himla gott.

Åkte hem på Lördagen, fick skjuts av mamma från Falköping eftersom att hon tyckte att jag skulle komma hem för sent annars.

Idag har jag vilat, men framförallt tecknat, hela dagen. Känner mig rätt duktig. Fixade med en bild till English house och en större bild som jag bara gör för skojjs skull.
Vet inte om jag ska försöka teckna andra saker. Har olika faser förstår ni. Förut hade jag en chibifas, jag tecknade chibigubbar hela tiden. Och så kände man sig lite dålig för att man borde göra annat men egentligen, vadå, bättre att teckna det så länge fasen håller i sig och bli bättre på just den saken. Och just nu tecknar jag tjejer. Ska bli spännande att se vad nästa fas blir...

2

Ett litet urklipp av en större bild. Har tushat den, har kvar färg. Öppnade i alla fall skissen i photoshop, och så var den röd. Himla konstigt tyckte jag, men det ville det tydligen vara så då lät jag den få som den ville.

Har varit skönt att få tillbaka lite sömn och ta det lugnt. Mamma går runt och morrar lite, som vanligt, antar att hon tycker att det är för stökigt i lägenheten. Mest Saras prylar som ligger framme men som alltid så spelar det ju inte så stor roll.

Skola i morgon då. Hoppas det går bra och allt sånt, får kolla så att det inte är något speciellt på gång som jag missat... Måste i alla fall till stan i morgon, fick lite pengar så jag kan köpa larver till mina ödlor. Har känt mig lite stressad över det, stackarna är väldigt hungriga, men nu har jag äntligen pengar så mina små älsklingar kan få mat. När jag fått studiebidraget måste jag skaffa ett nytt fritidskort också, känns surt, en oväntad utgift.

24 September 2009 Sliten.

Kategori: Bilder

Soundtrack: Coldplay - Yes

Vet inte riktigt varför men för en stund sedan kände jag mig plötsligt väldigt sliten. Brukar inte känna mig stressad annars men plötsligt kändes allt som ska göras som stora hinder. Har fortfarande mycket att göra, borde göra det, men jag skriver blogg istället. Det bör ju också göras.
Det är skönt att ha vänner på internet att prata med också. Det är annorlunda relationer.

Idag i skolan så hade vi naken modell igen. Det var lika intressant och lärorikt som förra gången. Man tjänar verkligen på det, rent konstnärligt.

Modell.

Märker mer och mer att mitt tålamod tryter när det gäller alla andra ämnen. Jag vill ha bild, punkt. Det är frustrerande att kämpa sig igenom matteboken när man egentligen inte bryr sig ett skit om det. Matte kan gå och dö, inte bryr jag mig. Men även ämnen som jag brukade tycka om känns grå. Psykologin är intressant men Svenska och Engelska känns meningslöst nu. Det är bara mer tid som flyter förbi utan mening och passion. Tänk vad mycket mer man skulle kunna åstakomma om man fick fokusera på det man ville.

Imorgon blir rätt lugn dock tror jag. Vi har handledning på förmiddagen, vilket innebär att vi får jobba med vad vi vill/behöver. Tänker passa på att göra en inlämningsuppgift till psykologin, har redan börjat på den men det är en del kvar. Efter det så ska vi åka in och se på konst i Skövde. Det är alltid kul, hoppas det är en bra utställning.
När skolan är avklarad så ska jag åka med Sanna, Emma och Petra hem till Emma för en filmkväll och ha det allmänt trevligt.
Planerar att åka hem på Lördagen.

Annars var jag med Sanna idag efter skolan när hon blev förvandlad till en nåldyna. Har hennes kamera så man kunde ta bilder.

Sanna

21 September 2009 Skolfoto.

Kategori: Bilder

Soundtrack: Katatonia - My Twin

Igår var man och tog del i en demokratisk process då. Första gången man röstade, kyrkvalet, uppenbarligen, eftersom att det är det enda valet jag är stor nog att delta i. Röstade på stifts och riksnivå, är verkligen inte insatt nog att rösta lokalt. Är egentligen inte insatt nog att rösta alls, det har varit sjukt dålig spridning av information. Bildade min uppfattning efter att ha kollar på 7 korta frågor till alla olika grupper som ställde up. Aja.
Hittade en lite intressant sak på svenska kyrkans hemsida när jag var där. Böner på internet. Först var jag lite skeptisk men tanken växte snabbt. Det är ett bra sätt att be tror jag, och ett tillfälle att be för andra. En konkret handling är kanske lättare än att be för sig själv, troende eller inte, det kan inte skada att skicka en bön ut i nätrymden, Gud finns överallt.

http://www.svenskakyrkan.se/be/

Annars så tog vi skolfoto idag i skolan. Vet inte riktigt hur det blev. Har en känsla av att gruppfotot blev helt okej, men det enskilda blev nog inte så bra. Seriöst, ingen ser bra ut på skolfoton. De failar rätt hårt med att ta smickrande bilder, man kunde tycka att de borde vara bättre på sånt.
Jobbade också, efter skolan. Känner mig lite trött nu. Barnen är fina, och de flesta är riktigt snälla, men det är mycket annat som rör sig där och luften känns inte alltid fri att andas.

Imorgon verkar det som att det blir filmkväll hos Sanna ^^ trevligt. Får packa med lite saker ikväll, typ tandborste osv. Bra att för en gångs skull ha planerat lite i förväg.
Helgen spökar lite också. Får se hur det blir. Vill så gärna rollspela men hittills verkar det bara som att folk inte kan. Kanske blir en liten filmkväll? Mamma verkade inte så tänd på idéen.

Har inga trevliga bilder att lägga upp. Känns som man borde, bilddagboken sätter djupa spår antar jag, hehe. Har fått långa en kamera av Sanna. Nu behöver jag bara batterier att sätta i den.
Slänger in en random bild jag satt och petade lite på, bara för att. Tänker inte fortsätta på den.

Dots.

Känner att jag behöver börja teckna killar igen. Har fått massa requests och skit som gjort att det har blivit mest tjejer. Även om det är roligare att teckna så är det ju trevligare att se på resultatet om det är en kille. Får akta mig så att man inte förlorar skills.

19 Sep 2009 Alma.

Kategori: Allmänt

Så skönt att det äntligen är helg. Kände att jag behövde fylla på med lite sömn igen.
Idag så åkte jag med mamma och Sara till Tibro för att käka tårta. Släktkalas för mamma alltså, dessutom en chans att träffa min kusins lilla dotter, Alma. Pytteliten och alldeles underbar, sov mest hela tiden. Vi lite äldre satt och åt bullar och fruktflarn. Gott, faktiskt, jag brukar ju inte gilla sådant annars men idag fick jag någon knäpp och åt jätte mycket. Så kan det vara.

Något som är skit frustrerande är att jag inte har någon kamera! Störde mig på det hela dagen, kunde ha tagit så många fina bilder. Måste skaffa en, någon bra.
Annars har jag köpt en pyjamas, typ, idag. Familjen skulle köpa en present till lilla Alma och jag passade på att kolla runt lite. Känner mig nöjd.

Får se vad man hittar på i morgon. Sover och tecknar antar jag. Har bilder att fixa till EH... Vill rollspela! Måste ju testa min nya karaktär.

16 Sep 2009 K-dag + skoldag.

Kategori: Allmänt

Soundtrack: Blindside - Cute Boring Love.

Igår så var det k-dag, förut kallad a-dag, aka studiedag. Himla random namn kan man tycka, vadå k?
Anyway, då åkte man in till stan och träffade Sanna. Vi satte oss ner på kyrktrappan och åt och hade det allmänt trevligt i solskenet. Sanna gjorde sitt bästa för att äta med ätpinnar, med varierande resultat. Själv har man skills.

Tre små rätter

Det var gött. Efter det drog jag och Sanna till English house och snackade med John. Har fått en hel del bilder att teckna. Spännande. Och nu har de skrivit upp bilderna jag redan gjort så det verkar som att jag ska få betalt, äntligen, hehe.
Efter att ha blivit virtuella milionärer och kört elbil drog jag och Sanna från EH och gick och satte oss i kyrkparken igen. Diskuterade allt möjligt i lång tid. Kom på bra saker som jag inte tänker nämna och var allmänt djupsinniga. När tid kom för Sanna att åka till Tidaholm så följde jag med. Bara för att. Så sov jag över hos henne.

Sexy face!

Sen så var det skoldag igen och man träffade alla igen.
Bilden är kul, vi får nämligen göra serier. Woot! Annars är det snart dags för utvecklingssamtal. Seriöst, har djävligt bra betyg men det känns ändå som att man får press på sig. Kom igen, skolan är faktiskt inte det viktigaste i livet. Man behöver få vara lite dum och ung ibland.

På tal om dumheter. Det är snart dags för kyrkvalet och man kan ju undra hur folk är funtade. Seriöst. Okej, vi sätter upp affisher så att folk vet att det är val MEN vi tänker inte ge ut någon information om vad ni kan rösta på. Väldigt smart. Tydligen har folk skickat in insändare till SLA för att få fram vad de vill, men kom igen, hur många ungdomar lusläser SLA? Ungdomar är väl kanske inte deras främsta målgrupp, uppenbarligen, men för fan, det borde det vara.

Mamma fyller år i morgon också. Blir väl inget våldsamt festande sådär men jag har i alla fall en present åt henne. Tänkte smygstäda lite ikväll också så att hon vaknar till en lite renare lägenhet i morgon.

Sist men inte minst vill jag tacka Fabianus som köpte bröd till mig idag och på så vis såg till att jag inte dog svältdöden på jobbet. Fabulously done! And, not to forget, RIP Patrick Swayze.

Fabianus.Patric Swayze

Fan vad scary att ha Fabian och Swayze brevid varandra...

14 Sep 2009 Konstknäpp.

Kategori: Bilder

Var väldigt duktig igår kväll och gick och lade mig tidigt. Eftersom att jag var så duktig tänkte jag att jag skulle unna mig att teckna lite. När jag var klar var jag inte lika duktigt längre och klockan hade rusat iväg på egen hand. Så kan det gå, fast jag blev väldigt nöjd med min bild.

Plant girl.

Fick dra lite tidigare från skolan för att ta allergisprutan. Uppe i full dos igen så nu behöver jag inte gå dit på 6 veckor. Jobba måste jag göra dock, och det åkte jag och gjorde direkt efter sprutan. Har märkt att barn har någon typ av inneboende aggressioner vad gäller gröna växter. Har ont i fötterna nu, på tal om ingenting.

I morgon har vi så kallad k-dag. Ska in till stan för att möta Sanna och gå på ett litet möte på English house, verkar som att de vill ha lite mer bilder. Ska bli spännande att se vad jag ska få för betalt för de bilder jag redan gjort.

13 Sep 2009 Söndag.

Kategori: Bilder

Soundtack: Celldweller - Frozen

Hur ofta bör man uppdatera sin blogg? Finns det någon 3 dagars regel? Hehe, vem bryr sig egentligen. Men jag tror att Sanna hade rätt när hon sade att det här passade mig. Ser fram emot att skriva ett nytt inlägg, fast jag egentligen inte har något speciellt att säga. I alla fall inte idag.
Det här har varit en rätt oproduktiv Söndag. Har tecknat lite grann bara. Annars har jag inte gjort något som är värt att nämnas. Kom på vad jag ska ge mamma i födelsedagspresent. Gick runt hela helgen och tänkte dels på vad jag borde göra och dels på vad jag skulle vilja göra. Lyckades inte komma mig för att göra varken eller.

Har försökt teckna lite på datorn, för att vänja mig vid min ritplatta. Kan inte säga att det går vidare bra. Det känns som att man har åkt tillbaka i tiden några år och inte får till det alls. Men lite så är det väl, ett helt nytt medium osv. Har ju bara arbetat med det en kort tid, jämfört med papper och penna som jag använt mest hela livet.
Ibland tycker jag att man lyckas dock, är rätt nöjd med den här bilden.

1

Har två versioner. Den här har jag mixtrat lite med i photoshop efter att den var klar. Kunde inte bestämma mig för om jag gillade den bäst såhär eller som den var innan. Löser det genom att lägga upp en version här på min blogg och den andra på bilddagboken.

Skola i morgon annars, känns som att helgen flög förbi snabbt trots att jag var rätt uttråkad idag. Känns inte lockande att gå upp tidigt i morgon.

På tal om ingenting. Jag måste lära mig prata i telefon! För er som inte vet så kan jag berätta att jag hatar att prata i telefon. Verkligen. Speciellt om det är jag som ringer upp. Det är hemskt, stelt och obekvämt. Vissa personer är okej att snacka med men för det mesta är det bara obehagligt. Det är ingen som hör vad man säger, vilket bäddar för missförstånd, och dessutom måste man prata hela tiden så att det inte blir tyst och besvärat. Tackar vet jag sms. Pålitliga, fina sms. Även om jag för det mesta missar dem och inte märker att jag har fått något förrän jag ska gå och lägga mig.
Antar att jag får gå någonslags kurs och lära mig att snacka i telefon dock. Det är ju rätt så praktiskt om man vill få tag på folk... *sigh*

12 Sep 2009 Kyckling och guld.

Kategori: Allmänt

For till Sanna idag och tog mina kulinariska färdigheter i bruk. Vi gjorde kyckling, tsatziki och stekt potatis. Det blev väldigt gott! Och man blev precis lagom mätt, även om man åt alldeles för snabbt och drog igenom krångliga familjehistorier under tiden.
Efter det spelade vi diablo 2 och jag förstod att Sanna kanske behöver gå på anger management kurser, hehe. Kollade lite på en uråldrig batman film, satt och kommenterade när hennes bror körde tv-spel och kollade på resan till eldorado. Härlig film. Barnfilmerna var klart bättre förr i tiden.

Road to Eldorado

11 Sep 2009 Första riktiga inlägget.

Kategori: Allmänt

Soundtrack: Promoe - Rötmånad

Jaha, nu när man har blogg tänkte jag att man borde sätta sig ner och författa ett långt och allmänt op inlägg. Problemet är bara att när man tänker att man måste göra något bra så brukar det istället inte gå någonstans, just eftersom att man tänker att det man skriver måste vara bra. Självcensur suger.
Första problemet är helt klart ämne. Min första tanke var att jag inte hade något att skriva om men efter en stund kom jag på att det nog snarare var tvärt om, det fanns alldeles för många saker att skriva om. Vill någon läsa? Vem vet. Sanna läser säkert (hej Sanna!) men annars då? Spelar roll, de som är intresserade läser väl, jag tvingar ingen. Förutom mamma (hej mamma!).

Har varit förkyld sedan förra helgen och fick skippa tre dagar i skolan. Som tur är verkar det inte som att jag har missat något viktigt. Friluftsdagen, men det räknas inte som viktigt. Allvarligt talat, brännboll? Kom igen. Varför vill alla skolor alltid envisas med att tvinga eleverna till att spela brännboll (och orientera)? Undra hur man kom fram till att just brännboll var sporten att hejja på...
"Okej, vi tar en lagsport, så att alla måste vara med"
"Men dessutom måste var och en av eleverna hamna i fokus för allas uppmärksamhet så att ingen kan slappna av!"
Så efterblivet. Brännboll bäddar för förödmjukelse. Kanske är det poängen? Eller så tycker lärarna bara att det är djävligt kul att se oss springa omkring. Tur att man slapp. Förhoppningsvis så blir jag sjuk lagom till nästa års friluftsdag också.

Fear my paint skills.

Har inget speciellt planerat inför den här helgen och det känns lite skumt. Har blivit relativt van vid att ha 1000 saker på gång. Har väl egentligen en  hel del att göra när jag tänker efter. Borde fixa ett kort till Jytte som fyller år, städa ödlornas terrarium och teckna andra saker i allmänhet. Känner mest för att spela magic dock. Fail.

Bara för att det måste sägas också. Fick SDs tidning hem igår. Visste inte om man skulle skratta eller gråta när man läste den. Den rena idiotin är svidande och tron på människor dör lite grann inom mig. Det roligaste av allt är nog hur de talar om den svenska kyrkan, som att de har något att stödja sig på där. Skrattretande. För Jesus föddes i Sverige. Verkligen. Visste du inte det? Blond och blåögd var han också. Det är knappt att man tror att de är seriösa. Sorgligt nog är de nog det.
Fick ett brev från pliktverket också. Det var kul på ett helt annat sätt. Skulle vara roligt att ta deras lämplighets test bara för att se minerna i deras ansikten när man misslyckas i episka mått.

Just det ja. 11 September idag, åtta år sedan world trade center föll. Hemsk, visst, men som alltid tänker jag på alla de människor som dör i bombattacker mest varje dag. Fruktansvärt, folk dör, och vi sörjer selektivt.

Nämen oj. Verkar som man fick till ett blogginlägg i alla fall, ett rätt så lång också. Tänka sig.

På återseende.

Hej.

Kategori: Allmänt

Ja, hej, då har man (på uppmaning av Sanna) skaffat blogg. Ska blir intressant att se hur lång tid det tar innan jag börjar tröttna på den. Fast å andra sidan har jag inte tröttnat på bdb än och den skaffade jag bara för att vara jobbig 8D
Såå, välkommen till min blogg. Varning för långa rants och random shit.

3