SeaSunny

Silly shenanigans continuously conducted while waiting for forever.

26 April 2010 Livsfilosofi möter bäck.

Kategori: Allmänt

Soundtrack: Train - Hey, Soul Sister

Min livsfilosofi visade sig stämma ännu en gång... Nästan... Tror jag. Hade i alla fall något att läsa upp idag på Svenskan, tack vare mamma som hjälpte mig igår kväll. Så, tänkte jag när jag satt på bussen, det ordnade sig i alla fall och jag borde inte ha tvivlat på att det skulle göra det.
Men man ska inte ropa hej innan man kommit över den metaforiska bäcken. Väl på Svenska lektionen fick jag inte snacka mina fem minuter eftersom att jag inte hade ett PM på 150 ord att ge till läraren... Jag vill inte svära för mycket med tanke på att jag har lite släkt som läser min blogg men, ja... Ni förstår.
Det var så sjukt frustrerande att stå där med alla papper i handen som man slitit så hårt med att skrapa ihop bara för att inte få genomföra provet! Då ligger det ju kvar och tynger eftersom att jag inte är klar med det! Och jag som trodde att lite av vitsen med nationella prov var att alla ska ha dem samtidigt... Men det är väl inte Svenska lärarens fel, trots att hon är en rätt så osympatisk kvinna. Tror att man vågar skriva det här, sannolikheten att hon engagerar sig nog i en elev för att läsa dennes blogg känns näst intill obefintlig...
Skiter i det nu i alla fall. Känner mig ännu mindre motiverad att jobba med det nu än förut och jag har fortfarande ont i huvudet. Dessutom har jag som sagt samhällsprov imorgon så jag behöver läsa på det istället...
Psykologiläraren vill att vi ska ta med våra arbeten till på onsdag för att se hur långt vi har kommit och om vi är på rätt väg. Jag har som sagt inte gjort något än så länge så vi får väl se hur det går. Hon är å andra sidan en väldigt trevlig och till synes vettig person så det känns som att det är troligare att man kan resonera med henne. Fick faktiskt tillbaka psykologiprovet idag och jag låg två poäng från MVG, lite surt men man får väl i alla fall vara glad för att det gick bra.

För att tala om något muntrare så är jag ännu mer pepp på att prova på det där star wars rollspelet nu! Jag och Jennifer har snackat om det en del i skolan och jag har tänkt mig spela en manlig Twi'lek. Har skissat på en kvinnlig Zeltron tidigare men jag skänkte den designen till Jennifer istället. Ska bli kul att spela en manlig karaktär igen efter att ha kört Amalia så länge. Sakral var ju tyvärr inte så rolig att spela och jag fick knappt någon chans att vara Gerad. Lite synd, skulle så gärna ha fått spela honom lite till, min fina Gerad. Fast det är lika bra att utforska nya karaktärer, har redan en relativt klar personlighet till min Twi'lek och en bakgrundshistoria. Nu behöver jag bara ett namn... Någon som har några bra förslag?
Fotade lite på vägen hem från skolan. Gillar att ta närbilder på alla nya blommor, det märks kanske. Önskar bara att jag kunde komma ännu närmare.Kan för övrigt lägga till att jag sålde en bild till Engelska läraren idag för 200 kronor, och fick MVG för texten jag skrev till den. Yeah!

Kommentarer

 • Gun säger:

  Välbetänkt att inte ta till svordomar med tanke på mej. Det finns så många andra tänkbara ord: pilutta dej, fy farao, sjutton också, åt Hälsingland, åt Blekinge...

  Med stigande häpnad läser jag Din text och blir allra mest förbluffad över den utmärkta affären med bildtexten. Grattis!

  Så något annat. Idag i GP kan man läsa om den undermåliga toaletterna på många skolor ( inte alla). Det tycker jag är SKANDAL! Hur är läget i Tidaholm. Skriv om detta någon gång!

  2010-04-27 | 10:18:44
 • Gun Bengtsson säger:

  Med stigande förvåning läser jag dagens text. Jag måste säga att Din snälla och klyftiga mor är värd en stor kram ikväll. Bra att Du avstår från vissa ord med tanke på mej. Det finns ju så många andra: pilutta, järnvägar, in i Hälsingland, in i Östergötland, farao, sjutton, aderton, nitton...

  Så något helt annat : i dagens GP berättas om de usla toaletterna på många skolor ( inte överallt) Hur är det i Tidaholm. Skriv om detta nån gång!

  Toaletterna var usla på 60-talet. Bedrövligt att det ska vara likadant nu!

  Affären med bildtexten var ju charmant!

  2010-04-27 | 10:42:46

Kommentera inlägget här: