SeaSunny

Silly shenanigans continuously conducted while waiting for forever.

9 Augusti 2010 And there was light in Göteborg.

Kategori: Allmänt

Soundtrack: The Sound Of Arrows - M.A.G.I.C.

Tekniken är inte på min sida. Internet krånglar som 17 så jag hoppas att jag hinner skriva klart innan det brakar ihop igen.
För någon dag sedan gick jag med Sanna och såg på Predators på bio. Inte riktigt min typ av film, men rätt bra för att vara den typen, så att säga. Kan inte rekommendera den till så många jag känner kanske. Men om man gillar blodiga actionfilmer utan mycket mer djup kan det vara värt att kika på.
Sov över hos Sanna också. Vi hade det chill och trevligt och kollade på superfriends (<3) och var nostalgiska över serier vi kollat på som barn.Idag var jag dock hemma, och gick upp tidigt. Varför? Jo för att hinna med ett tidigare tåg till Göteborg tillsammans med mamma och Sara. Där tog vi en båt till... Erkisbergshallen? Där utställningen And there was light sjunger på sista versen. För er som inte hört om det innan så kan jag berätta att utställningen handlade om och innehöll bilder av de tre gamla mästarna Michelangelo, Da Vinchi och Raphael. Riktigt häftigt även om jag inte hade räknat med att det skulle vara så mycket bilder där av andra konstnärer också.
En häftig sak var tekniken där. När man gick in fick man med sig ett par hörlurar och en liten cylinerformad metallpryl med en röd knapp på. Brevid de flesta tavlorna fanns sedan en liten svart knopp och om man riktade sin cylinder mot den och tryckte på knappen började genast en gubbe prata om konstverket i fråga. Riktigt kul. Dessutom kunde man bläddra i gammla skissböcker på olika touchscreens.
Tänk om gubbarna som satt och tecknade ner sina ideer för så många år sedan hade vetat att i framtiden skulle en flicka gå runt och bläddra i dem genom att dra med fingrarna över en platt skärm...
Jag kunde ha gått där längre än vad vi gjorde, och vi var ändå där i över två timmar, men Sara och mamma var trötta så sedan gick vi och åt sushi.
När kultur och matbiten var avklarad gick vi lite i affärer. Trevligt.

Om någon är intresserad kan jag även berätta att jag har vandrat runt idag med China glaze's Thunderbird på naglarna. Är inte så mycket för rött annars men den här är riktigt fin, något av en ny favorit tror jag.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: