SeaSunny

Silly shenanigans continuously conducted while waiting for forever.

9 Februari 2010 Avslut och andning.

Kategori: Bilder

Soundtrack: Owl City - Fireflies

Rollspelade hemma hos Jennifer i helgen. Eventuella bilder hamnar nog på bdb inom kort. Tyckte vi fick ett riktigt bra avslut på en längre kampanj. Vi utkämpade ett stort slag, besegrade Cloud och en stor demon, på bara en kväll. Min karaktär Amalia fick sedan ta plats som Ovus (en titel som kanske kan liknas vid påven), fast hennes vän Artemer (Fabians karaktär) dog. Min andra karaktär Sakral gifte sig med Nerwen (Jennifers halvalv).
Sov inte så bra dock, så jag är lite trött nu.

Idag har jag varit i skolan. Vi har börjat jobba på en ny uppgift i Svenskan som jag har lite svårt för. Vi ska göra vår egen helvetestratt. Alltså rangordna synder i helvetet. Brevid varje plan ska vi sedan sätta ett namn på en person som vi tycker passar där. Längst ner ska vi placera tre människor som förtjänar att plågas allra värst.
Herre Gud.
Svenska läraren sade åt mig att inte ta det för allvarligt, att det bara var en uppgift, men jag tycker ärligt talat att det är smaklöst. Jag vill inte sitta och placera ut folk i helvetet ens på skoj! Det är så fruktansvärt taktlöst. Jag kan bara tänka mig hur det skulle kännas för någon som t.ex. har en förälder som dömts för misshandel och sedan får höra att det är en synd som man förtjänar att brinna i helvetet för. Vad har uppgiften ens för poäng? Nej, jag vet ärligt talat inte vad jag ska göra.
Aja, efter skolan så for jag vidare till KSS för att få allergisprutan. Fick ta en senare buss i Tidaholm eftersom att jag missade den första så det blev lite stressigt. När jag var där så sade en av sköterskan att jag borde ta ett nytt test på min lungkapacitet eftersom att jag blåste alldeles för dåligt. Vi snackade lite om astma och hon nämnde att det i framtiden kunde vara dumt för mig att ha så dålig lungkapacitet eftersom att om man blir gravid så måste man syresätta två personer. Jag tror inte att barnet skulle fara illa av något sådant, det var väl mest så att det kan bli jobbigt för mig, men ändå. Om jag blev med barn och det for illa av att jag inte arbetat med att kunna andas bättre så skulle jag aldrig kunna förlåta mig själv. Blir till att jobba på det, för säkerhets skull.
När sprutan var avklarad for jag och jobbade, som vanligt, och nu är jag hemma igen.

Annars så har jag fastnat för Fireflies låten. Den är härligt medryckande.
Tecknar lite grann i min bildarbetesbok. Den fylls gradvis med teckningar som inte har något att göra med arbetsuppgiften xD' men jag hoppas att Ninni inte har något emot det. Tar med en bild och visar för er i alla fall. Häftet gick inte in i scannern på något smidigt sätt så det här är inte riktigt hela bilden.
Vill ha mer tid till att teckna.Kan nämna att jag har fått säsong 1 och 2 av Stargate Atlantis från Sanna så jag sitter och knarkar dem just nu. Vad mer kan en flicka begära? Så trevligt!

(Svar till Guns kommentar: Tackar. Och jag minns inte vad hon heter, men som rubrik hade hon sin slogan Våga, Vårda, Vinn! Hon pratade om att man skulle strunta i alla andra och bara köra på om man ville starta eget. Det var bara att tro på sig själv och trycka på tills folk var tvungna att göra som man ville så skulle man lyckas och bli lika framgångsrik som hon var för hon hade minsann gjort både det ena och det andra osv, osv.)

Kommentarer

 • Anton säger:

  att göra en sådan uppgift känns bara fel :/

  skulle kanske vara roligare om läraren gav er en uppgift att göra en helvetestratt och sedan som extrauppgift göra motsatsen, typ en "himmelentratt" (xD)...

  alltså i stället för synder som placerar en i helvetet så rangordnar man välgörningar och placerar de i himmelen

  2010-02-08 | 21:08:49
 • Sanna säger:

  Håller med om den ytterst osmakliga uppgiften. Det känns inte som om man har rätten att placera folk i helvetet och hitta på deras straff, även om det bara är "på skämt". Jag vill inte sätta någon i helvetet på skämt heller >< Ytterst munter uppgift också kan man tycka.

  Haha, vad mer kan en flicka önska sig än lite stargate atlantis yaoi? 8)

  2010-02-09 | 10:40:00
  Bloggadress: http://slisshh.blogg.se/
 • Gun Bengtssong säger:

  Läste verkligen Din senaste text med stort intresse. Vilken bra idé att skriva om himlen istället! Det var verkligen starkt gjort av Dej att ta avstånd från denna onödiga och galna uppgift.

  Jag tänker ofta på en mamma i Göteborg vars son mördades av okända skurkar på en gata i Göteborg för snart ett år sedan. Sonen var toppstudent på en disignutbildning. Ingen skyldig hittad. Mamman vädjar gång på gång och ber den skyldige träda fram. Hon säger också: "Det finns förlåtelse för alla". Jag som själv mistat ett barn förundras och imponeras av hennes ordval. Inte ens här talar hon om att sonens mördare borde till helvetet.

  Ännu en gång: Tur att jag inte hörde tantens föredrag! Hon står för en moral som är helt förkastlig. Ack, dagens skolelever får kämpa på många fronter!

  2010-02-10 | 17:43:11
 • Gun Bengtsson säger:

  Om jag förelades ämnet om helvetet skulle jag avvisa det genom att hänvisa till Matt.7:1-2 eller Luk. 6:37-38. Det går att skriva en skaplig text varför dessa bibelord ger bra motivation för människor att avstå från att placera någon i helvetet.

  Endast Gud kan döma - och man dömer med Kärlek.

  2010-02-10 | 21:09:04

Kommentera inlägget här: