SeaSunny

Silly shenanigans continuously conducted while waiting for forever.

17 Januari 2010 Mellanrum.

Kategori: Allmänt

Soundtrack: http://www.svenskakyrkan.se/be/

Det var ett tag sedan jag skrev sist. Mycket har hänt. Julen kom och gick och den var härlig på alla de sätt som julen ska vara härlig på.
Under nyår så befann jag mig i Uppsala på läger, tredje gången i rad. Det var också en trevlig tid, även om det kändes lite fel att gå in i det nya decenniet utan sin familj.
Så varför har jag inte bloggat?
Problemet ligger i själva förseningen. Ju längre man väntar, desto mer fanns det att skriva om och desto mer bilder fanns det som jag borde lägga upp. Tillslut blev det bara jobbigt att tänka på och det är ju inte därför jag har bloggen. Det ska inte vara en stressfaktor.
Så jag har beslutat att inte skriva något mer om jul och nyår, eller lägga upp fler bilder. Det får vara så helt enkelt. Det är antagligen en taktik jag kommer att köra i fortsättningen också. Något som med största sannolikhet innebär fler inlägg med mer text och mindre bilder.

Igår for jag i alla fall iväg till Göteborg tillsammans med Sanna. Passade på att köpa linskydd och putsduk till kameran, handla manga och hämta ut min beställning på spel i focus.
Inhandlade Sannas födelsedagspresent också. Enda nackdelen med det var ju att hon inte blev så förvånad av vad det var hon fick, hehe.
Vi åt sushi också. På ett litet ställe mitt emot rock house. Helt okej faktiskt, om vi går dit igen så tänker jag nog ta enbart laxbitar.
Men i alla fall. Min beställning på spel i focus. Det rörde sig såklart om magic kort. En del utvalda singelkort, några booster och en deckbox. Fick en deckbox till för ett billigare pris en vanlig dock, helt oväntat, så det var ju kul xP Just det, plastfickor också. Fick ta vanliga svarta, fast jag ville ha de med Sorin på. De var slut, antar att man kan stå ut med de, de vanliga var i alla fall billigare.
Jag kan också berätta att jag drog ett mythic rare kort i en av mina booster. Iona, Shielf of Emeria. Epic win! Vad är oddsen liksom? Man tror det knappt.Så funderar man lite. Medan jag sitter här och är nörd-glad så dör folk under rasmassorna i Haiti. Jordbävningar är läskiga saker. Ändå är jag inte lika berörd som när Kina drabbades. Blir man så snabbt härdad? Men vad kan man göra?
Det borde inte vara förvånande för någon över 12 att folk dör på hemska, obeskrivliga sätt varje dag. Fast att ligga begravd i flera dygn, att vara vid medvetande och kämpa med sin dödsångest innan ens liv till slut går till spillo. Det är fruktansvärt att tänka på. Och att föreställa sig hur det är för människorna som letar, river i rasmassorna och hoppas på att hitta familj och vänner. Eller bara de som lever kvar i kaoset, som drivs till desperata handlingar för att få mat och vatten för dagen.
Nä, det är inget man kanske gärna vill sitta och tänka på. Samtidigt känner jag mig på något sätt skeptisk till, ja... Allt. Eller, hur ska man förklara? Den plötsliga välviljan, alla som vill hjälpa till, och det är ju klart. Men vad händer sedan? Hur snabbt kommer alla att glömma Haiti igen? Och varför var det redan så illa ställt där, långt innan jordbävningen? Alla glömda länder, alla ställen där människor lider som jag aldrig ens hört talas om. Det borde skrikas ut på gatorna varje dag, målas på husväggarna och bäras på hela samhällets rygg.
De pratade om det på tv. Förslaget att transportera människor i akut behov av vård ut ur landet med de återvändande tomma plan som lämnat bistånd fick min att hissna. Det innebär att det inte redan görs. Att plan flyger tomma, att människor inte redan burit in de som är i behov och att ingen tar emot dem på rena sjukhus där platser finns.
Och inte bara Haiti, så klart. Utan på alla platser som jag inte känner till. Ska det verkligen vara så svårt? Så jävla orättvist? Man borde väl göra det man kan. Fast, vad gör man? Jag ger en del, men det är bara en bråkdel av allt som jag får.
Antar att det är allt jag kan göra, i alla fall just nu. Det är något att jobba på. Lära sig skiljas från mer och hitta sätt att bidra.

Vill till slut slå ett slag för http://www.svenskakyrkan.se/be/ har länkat den på min blogg tidigare och jag tänker lägga till den i länkarna till höger. Det är en bra sida. Gå dit, se vad andra skriver, be för deras böner. Kanske skriv en liten bön själv? Även om du kanske inte tror att det gör någon skillnad så kan det inte skada.
Man gör vad man kan, eller hur?

Kommentarer

  • Läskiga mamman säger:

    Trodde du hade flytt från landet eller att datorn hade havererat men nu är du tillbaka igen, så bra!

    Skönt att se att alllt är under kontroll och att du har det bra. Ta hand om dig!

    2010-01-18 | 13:49:04

Kommentera inlägget här: