SeaSunny

Silly shenanigans continuously conducted while waiting for forever.

30 Augusti 2011 Rullar igång.

Kategori: Allmänt

Soundtrack: Daughter - Landfill
Nu har jag en plats med eget ljusbord i skolan. Trevligt. Hade formlära idag och igår. Vi satte igång direkt med att stafett-teckna serier och få info. Klassen verkar trevlig, har inte fått någon större kontakt med någon än så länge men vi har ju precis börjat också.
Annars är det mycket att hålla koll på runt omkring skolan. Som tex att handla, betala räkningar och ha städansvaret i det gemensamma köket. Tror jag har koll på allt jag ska göra men vi får se. Imorgon ska jag försöka mig på att åka buss istället för att gå till affären. Det vore smidigt att slippa vandra så mycket som jag gjort hitills.
Hm... Annars så är det rätt lugnt. Pappa har varit här. Åkte med honom till IKEA lite snabbt och införskaffade en bokhylla. Har packat upp lite mer också, fast jag behöver nått att ha konstmaterial i, har inte kunnat plocka upp det än. Tyvärr åkte tydligen min mobil med pappa tillbaka till Stockholm. Jobbigt!
Har varit i kyrkan här också. Den verkar väldigt fin och bra och jag tänker försöka komma igång att gå regelbundet. Hade lite funderat på att gå dit igen redan imorgon men det kanske får vänta.
Har tecknat en del också. Ikväll ska jag väl inte göra så mycket. Andas ut lite. Duscha, gå ut med sopboxarna i köket... Känner mig rätt trött.

26 Augusti 2011 Suddenly.

Kategori: Allmänt

Soundtrack: Passion Pit - Sleepyhead

Konstigt hur man pendlar ifrån att knappt ha någon ork ena dagen till att vara full av energi den nästa.
Än så länge idag har jag fyllt i lite försäkringspapper, fixat en ordentlig frukost med ägg och te och lagat kläder med mitt söta lilla sykitt. Fick det i julklapp för något år sedan tror jag (var det av dig jag fick det, moster G?). Visste inte då hur mycket användning jag skulle få av det. Nu är det en av sakerna jag alltid tar med mig i min väska. Har lagat tröjor, väskor och underkläder, lite oväntat sådär, när de går sönder.
Nu vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig för. Pappa ringde mig igår och sa att han kanske kommer och hälsar på. Med tanke på det vill jag inte trava iväg till mataffären. Den ligger långt bort och om han faktiskt dyker upp idag så vore det ju väldigt smidigt om han kunde köra mig. Måste köpa lite saker dock. Inte så mycket mat faktiskt.
När jag kom hit trodde jag att det skulle bli svårt att se till att jag åt saker. Jag är som bekant rätt lat. Men hittills har det gått bra. Har tre, fyra rätter jag vet att jag kan slänga ihop på inte alldeles för lång tid med tanke på vad jag har i mina små skåp, och soppa i kylen som jag kan värma när som helst. Smörgåsgrillen jag fick av Sara har också kommit till stor nytta när jag ska äta kvällsmat.
Nä, jag kanske skulle ta mig an och städa i det gemensamma köket, om det inte är någon som står och lagar mat där nu. Det är verkligen smutsigt där, med döda flugor överallt. Får leta upp min ipod i så fall. Jag kan helt enkelt inte städa utan musik. Lite tråkigt är det, för musiken på min ipod är rätt utdaterad. Har lyssnat på alla låtar så många gånger att jag tröttnar på dem... Måste ta reda på var närmaste postlåda är också.
Aja. Jag ska nog kunna sysselsätta mig.

25 Augusti 2011 Intermisson.

Kategori: Allmänt

Soundtrack: Fink - Move On Me

Nu har "första dagen" kommit och gått. Högskolan är annorlunda, det kan jag säga. Jag har inte min första föreläsning förrän på Måndag. Om man ville skulle man nog kunna hålla sig väldigt sysselsatt tills dess. Nollningen är nämligen igång. Jag var med lite i början men sedan drog jag mig tillbaka till mitt rum. Lite dåligt samvete får jag, när alla tjatar om hur man verkligen borde vara med, och hur det är en del av studentiden att festa och springa runt... Men jag vill faktiskt inte. Jag gillar att leka lekar och så, missförstå mig inte, men inte med en bunt människor jag inte känner eller litar på alls. Då sätter jag mig hellre ner och pratar i lugn och ro.
Så nu har jag några dagar på mig att göra lite vad jag vill. Ska se till att teckna. Värma upp. Igår satt jag på skype tillsammans med Sam, Sean och Emma och tecknade vad än de kom på och ville se. Bra och trevlig träning.
Klassen då, kanske ni undrar. Jo, jag hade liksom inte tid att riktigt kolla in klassen. De flesta var redan där när jag kom in i klassrummet, trots att jag var tidig, men det var i alla fall klart flest av kvinnligt kön och en rätt så stor skara, alla inräknade. Tjugonio kanske? Får se om jag hittar någon trevlig person att prata med när vi väl har kommit igång på riktigt.
Efter en hel hög information forslades vi ner till atiljen. Den såg bra ut. Inte lika vacker som i Tidaholm på långa vägar, men varje station har ett ordentligt ljusbord.
'
Åt coco pops för inte så länge sedan. Helt galet gott alltså. Tror jag väntar ett tag med att laga mat. Känner att jag borde städa i köket också. Får göra det någon annan dag. Idag är jag trött. Köket är fortfarande rätt äckligt dock. Döda flugor överallt... Kanske gör det imorgon. Då får jag nog gå och handla också.

22 Augusti 2011 Framme.

Kategori: Allmänt

Soundtrack: Ian Brown - Set My Baby Free

Nu sitter jag i mitt rum i Gävle. Mitt egna rum. Kom hit i förrgår runt halv ett tillsammans med Boye och mamma. De åkte rätt snabbt och sedan dess har jag varit för mig själv för det mesta. Har märkt att det är en del saker jag inte kan göra själv. Som tex sätta på sängöverdraget. Jag är inte stark nog att lyfta hela sängen själv, och även om jag vore det så skulle jag behöva ett extra par armar för att dra på tyget. Bah.
Det är en bunt saker här som inte riktigt fungerar. Jag ska ringa upp vaktmästaren idag och be henne komma hit och titta.
Annars får man väl säga att igår var den första riktiga dagen i Gävle. Gick ut och letade efter centrum. Efter att ha gått igenom vad som verkade som ett oändligt område av fina villor hittade jag tillslut dit. Vandrade runt och köpte saker jag behövde. Hade en lista. Hittade en mysig bakluckeloppis i ett parkeringshus som tydligen är där varje Söndag, om jag fattade saken rätt, och köpte ett nattduksbord bla.
Efter det kände jag mig lite mindre överväldigad av allt som skulle göra och skaffas och jag träffade två främmligar på vägen hem som hjälpte mig bära och som stannade ett tag för att snacka men inte ville ha te. På kvällen hade jag ett långt videosamtal med Sam och Sean på Skype och gjorde lite varma mackor till kvällsmat. Det var mysigt.
'
Hm... Gävle är fint, kan jag ju berätta. Tog inte med kameran när jag gick ut igår (vilket var tur eftersom jag fick så mycket att bära) men det går vatten genom staden och det är fina hus överallt. Får ta och fota någon gång. Inte idag kanske, vädret är rätt grått. Har i alla fall tagit en bild på rummet för att visa. Försökte redigera lite i photoshop men gav upp. Har en ny verision nu och den ser helt annorlunda ut. Jobbigt! Hittar inte alls de verktyg jag brukade använda.
'
'
'
Rummet ser fortfarande inte helt hemma ut. Behöver få upp något på väggarna tror jag, och kanske gardiner. Men det får väl bli innom sinnom tid. Får prioritera nu i början. Nu tex tänker jag faktiskt gå och fixa mig lite frukost i det gemensamma köket. Har varit uppe ett litet tag. Av någon anledning har jag vaknat tidigt idag och igår, innan jag ställt väckarklockan på ringning till och med...

18 Augusti 2011 Lite tid.

Kategori: Allmänt

Soundtrack: The Perishers - Trouble Sleeping

Skriver snabbt för jag har en massa annat att göra egentligen. Har jobbat och städat på en skola i Skövde den senaste veckan. Det är jobbigt och slitigt men för det mesta är det okej. Kollegorna är förhållandevis trevliga och det gör väldigt mycket.
Kollade ner på mina naglar idag på vägen till jobbet och de såg upp på mig och undrade gråtande varför jag torterar dem. Har fått klippa dem korta och lack flagar på sekunden när de utsätts för de rengöringsmedel vi använder. Sa i alla fall åt dem att hålla käft och att det var jobbandet som såg till att de hade något fint att ta på sig. Då blev de tysta och jag fick lite dåligt samvete och såg till att vara extra noga med handskar när jag arbetade... Nej, mina naglar pratar faktiskt inte. Men om de gjorde det så tänker jag mig att det är ungefär så vi skulle komunicera.
Har också börjat spela red dead redemtion. It's awesome.
'
För övrigt har jag försökt göra mig klar för flytten på Lördag. Har inte packat klart och det känns lite stressande... Men det löser sig säkert på något sätt. Träffade i alla fall Jennifer för en fika igår och fick en kopp med fat och två nagellack av henne som hejdå present. Idag var jag hemma hos Fabian med Emma, Sam och Sean för en sista filmkväll också. Mysigt!
Jag och Sam har bytt smycken som en liten present emellan oss och jag fick ett väldigt fint kors i silver av Sean. Får visa er bilder när jag har mer tid...
Hade inte förväntat mig att folk faktiskt skulle ge min paket. Jag blir nästan lite rörd. Önskar att jag hade något bra jag kunde ge till var och en, men jag har varken tid eller pengar att fixa det. Inte vet jag om ni alla läser min blogg, men om ni gör det så vill jag bara tacka. För presenterna och för alla roliga saker vi gjort tillsammans. Jag har haft det så bra.
Inte måste det ta slut bara för att jag flyttar såklart. Det känns onekligen som slutet på en era, men jag kommer att komma tillbaka och hälsa på. Ni blir inte av med mig så lätt!

Slaking the thirst.

Kategori: Bilder

Soundtrack: Beats Antique - Shrine


8 Augusti 2011 Flyttbestyr.

Kategori: Bilder

Soundtrack: Pendulum - Witchcraft
'
Har inte fått så mycket gjort på sista tiden, innan idag. Har haft trevligt dock. Kollade på film med Sam och Sean i några dagar och varit allmänt seg och onyttig.
Idag däremot har jag varit mer produktiv och pigg. Plockade ner kökssaker i lådor tillsammans med mamma (så mycket saker, vet inte om jag kommer få plats med allt i Gävle med tanke på att jag inte har eget kök). Sedan gick vi ner i tvättstugan. Vi tvättade, hängde upp tvätt, drog i lakan, manglade och vek saker i prydliga högar. Tids nog kommer tvätt nog att bli en långtråkig affär men idag tyckte jag att det var kul. Kändes som att det bara fattades ett huckle och femtio barn, sedan kunde man kalla sig husfru.
'
'
Mangeln var extra kul. Tvättmaskinerna känns inte alls lika vänliga. Det låter och skakar så mycket att det blir lite obehagligt. Torkrummet är supermysigt i alla fall. Varmt och torrt och så luktar det gott. Kom ihåg att jag gillade det när jag var liten också.
Sedan så plockade vi ur gaderoben. Lite jobbigare eftersom att man måste tänka på att jag behöver ha kläder fram tills jag flyttar.
När vi inte jobbade har jag spelat dragon age 2 och assassins creed 2 samt ätit. Har haft en såndär hunger-dag när man bara vill äta hela tiden. Just nu sitter jag och är sugen på sjömansbiff igen, synd att det är slut.
'
Har beställt en dator nu också. Det var inte det lättaste kan jag säga. Som tur är har jag några kunniga släktningar/vänner att be om råd. Man skulle kunna tycka att de borde göra det så lätt som möjligt att komma fram till vilken dator som passar bäst men nej... Jag höll på att bli helt galen ett tag mitt i allt krångel. Hoppas det blev bra i slutändan. Jag vill bara spela spel, vad vet jag om graffikkort osv. Caveman Laila does not approve.
'
'
Nu ska jag väl snart gå och lägga mig. Imorgon ska jag åka med mamma in till gengåvan och försöka uträtta lite telefonärenden!

4 Augusti 2011 Spree.

Kategori: Bilder

Soundtrack: Studio Killers - Ode To The Bouncer

Idag har jag varit rätt duktig. Har städat i mitt rum och börjat plocka ner lite saker från hyllerna inför flytten. Det kommer nog att vara rätt mycket jobb, att fixa iordning allt.
Annars har jag tecknat lite och nu ikväll var jag, Sara, Saras kompis och mamma nere vid Karstorpssjön och åt pizza.
'
Igår var jag inne i stan och handlade. Köpte en almenacka, var på banken och Sanna hakade på. Sedan åkte vi ut till Elins esplanad och gick runt. Köpte en tv som ska funka som skärm till min framtida dator och en hel del kläder. Kläderna var lite oplanerade men det går inte att motstå när det är 70% rea och halva reapriset på en massa saker. Köpte en klänning, tröjor, underkläder och ett par byxor för löjligt lite pengar. Känner mig väldigt nöjd.
'
Har även äntligen ritat en liten bild att sätta i min korthållare. Jag har nämligen gått runt med en bild jag ritade någon gång under vasa tiden. En riktigt gammal bild alltså.
'

2 Augusti 2011 Sommar och tält.

Kategori: Allmänt

Soundtrack: Gorillaz - Glitter Freeze

Oj, är det redan Augusti? Har helt tappat koll på tiden. Mellan förra fredagen och lördagen var jag med mina vänner och tältade som en sista gruppaktivitet. Det var härligt, riktigt härligt.
'
Som ni säkert kan se hade vi väldigt roligt. Det blir ett gott minne att ta med.
Idag  har jag varit med mamma och Sara och badat uppe på billingen. Har solat också, äntligen, och blivit lite brun. Efter det så spelade jag ut army of two 2 tillsammans med Sean. Imorgon ska jag nog ta mig in till stan och försöka göra lite vettiga saker.