SeaSunny

Silly shenanigans continuously conducted while waiting for forever.

13 September 2011 Blöta plastpåsar.

Kategori: Allmänt

Soundtrack: Aidan Hawken - Innocent

Idag har varit lite av en pärs. Både skitjobbigt och inte så hemsk. Är fortfarande sjuk. Går runt och hostar och låter som en kråka. Dessutom är jag lite galen, pga att jag är en kvinna, och det är vår lott i livet att plågas av sadistiska hormoner en gång i månaden. Har idag växelvist skrattat åt fina duvor och bett om ursäkt till ett paket tvättmedel som jag för några sekunder kände mig djupt upprörd över att ha råkat knuffa omkull.
Vaknade runt kvart i 8 och kunde omöjligen somna om. Kan meddela att förskylningen tagit fäste i näsan nu också, eftersom att jag vaknade av att jag inte kunde andas genom den. Satt framför datorn några timmar och bara stirrade. Försökte få titan quest and funka men det går helt enkelt. Datamusen vägrar flytta på sig så fort spelet sätter igång och efter att ha sökt efter hjälp på internet utan någon lycka gav jag upp, tog en dusch och gick till bussen.
Själva dagen på stan var som tidigare nämt både bra och dålig. Lyckades hitta en halsduk (trevligt), efter att ha letat i flera affärer (mindre trevligt). Hittade också ett par ljuslyktor på indiska som jag inte kunde motstå för att de var så söta. Känner mig inte värst skyldig för att jag gav efter för dem heller efter som att de var på rea två gånger om och dessutom är gjorda av gamla burkar och liknande som del i ett återvinningsprojekt.
.
.
Sedan travade jag runt i affärer och krånglade. Allt jag letade efter var typ omöjligt att hitta och jag fick återbesöka många ställen flera gånger innan det blev rätt. Lyckades i alla fall inhandla lite halstabletter och dylikt på apoteket utan större problem, borträknat en extra fem minuter spenderade i kassan med ett fel som nästan fick mig att betala för allt två gånger.
Handlade mat, gick runt mer. Visar sig att konsum egentligen ska ha min goda vitlök men de brukar gömma den. Fast när tanten i affären skulle visa mig vart de brukar stå kunde hon inte heller hitta dem så i slutändan fick jag gå därifrån utan vitlök, som vanligt.
Regnat har det gjort hela dagen. Såklart. Fast inte när jag gick hemifrån, så något paraply hade jag inte. Bussen kom precis när jag var på väg. Den väntade precis lagom länge medans jag sprang så gott jag kunde med alla mina tunga kassar för att jag skulle få upp hoppet, sedan körde den iväg. Då var jag trött, sjukt less på att gå i cirklar i affärer, hostade som satan och hade ont mest överallt. Kände ärligt talat för att sätta mig ner och bryta ihop i en hormonell gråtande hög av plastkassar och konsum-mat. Sen samlade jag mig och kom ihåg att jag inte är en sån person, hittade en trappuppgång att söka skydd från regnet i och väntade på nästa buss.
Allt som all tog min snabba lilla tur för att handla tre och en halv timma.
.
Väl hemma har jag försökt självmedicinera mig med vitaminer och varmt te med honung i. Har nu en liten vattenkokare på rummet som jag kan fixa vatten i så att jag inte behöver ut i köket och trängas vid spisen för en liten kopp. Väldigt skönt.
.
.
Har lite väldoftande saker att trösta mig med också och det är trevligt. Bland annat har jag en bodybutter (konstigt namn förresten, snackade med Sean om det förut. Någon som vet varför det heter så?) som jag köpte för ett tag sedan på rea. Den luktar kokos och lime och sommar och är underbar på alla sätt och vis. De gångerna jag har kännt mig lite bättre idag har jag sniffat lite på mina armar och gottat mig åt doften.
.
.
En annan välluktande sak som lyser upp mina dagar numera är doftolja. Märkligt egentligen, hur saker som jag plötsligt börjar gilla, är saker jag egentligen har haft länge.
Nagellack hade jag haft ett eller två av och så plötsligt en dag, bam, insåg jag att jag plötsligt tyckte att det var galet roligt och intressant att hålla på med och började samla.
Stargate atlantis satt jag och slökollade på i några år och sedan, bam, var det plötsligt en av mina absoluta favoritserier.
Doftolja har jag haft i mitt rum. Användt en eller två gånger. Inte riktigt tänkt på. Och så när jag kom hit, bam, är det perfekt. Bränner lite nästan varje dag. För den som inte är bekant med saken så är det lätt att göra. Man tänder ett värmeljus i en brännare, har lite vatten i en skål på toppen, tar i några droppar olja och efter ett tag sprider sig doften. Innan har jag bara uppmärksammat det på indiska, och deras utbud av oljor är rätt ordentligt tråkigt faktiskt, citronoljan är pigg och trevlig men resten... Njah. Hittade i alla fall nya av en slump när jag trött hasade mig förbi the body shop. De hade fler, roligare och mer i flaskan (priset var försummbart högre) och verkar har större utbyte i sortimentet.
.
.
Hade tänkt gå till ateljen och jobba idag också men det får vänta tills jag mår bättre. Imorgon har jag i alla fall föreläsning 9 - 16. Hoppas jag inte hostar då. Får se till att vara förberedd...

Kommentarer

 • Sam säger:

  Wooh! Super mega update!

  Jag är så road av att läsa det här att jag nästan skrattar för mig själv. Som en gammal gubbe, typ. Men å andra sidan så vill jag vira en filt runt dig och mata dig med varm mjölk som den övergivna, blöta lilla kattunge som jag ser framför mig att du ser ut som.

  Mjao.

  And also hugs. Lots of hugs.

  2011-09-13 | 22:21:06
  Bloggadress: http://slisshh.blogg.se/
 • Gun Bengtsson säger:

  Instämmer med Sam! Svep kappan och halsduken väl omkring Dej! Ät mycket c-vitamin och SOV!!! SOV!

  2011-09-14 | 11:31:55
 • Lilla skåningen säger:

  Body = för att man har det på kroppen

  Butter = för att det är typ som smör... Vi har typ 5 brukar sånt här hemma, jag funderar på att söka jobb på body shop, alla verkar så trevliga.

  2011-09-15 | 12:42:42

Kommentera inlägget här: