SeaSunny

Silly shenanigans continuously conducted while waiting for forever.

31 Augusti 2012 En liten förklaring

Kategori: Allmänt

Soundtrack: Flight Of The Conchords - Robots
 
Okej, det kanske är tid för ett förklarande inlägg. Jag spelar som bekant en hel del spel. Vanligtvis skriver jag bara lite om det och lever med att vissa av mina läsare inte förstår. Nu spelar jag mycket av samma spel dock, och får mer och mer lust att skriva om saken så då tänkte jag att en liten genomgång kanske är på plats.
 
Det jag spelar mest just nu är swtor. Swtor är en förkortning för Star wars the old republic. Det är ett onlinespel baserat på Star wars filmerna. Att det är online betyder att jag spelar uppkopplad till internet och att spelvärlden är fylld av andra riktiga spelare, precis som jag.
Jedi knight, consular, smuggler, trooper, sith warrior, inquisitor, imperial agent och bounty hunter är alla olika klasser man kan spela i swtor. Det finns även underklasser i dessa klasser, två av varje klass. En juggernaut t.ex. är en underklass till sith warrior.
Dessa klasser är uppdelade i två lag, empire och republic. Vanligtvis är empire karaktärer mer ondskefulla än republic karaktärer men det stämmer inte alltid. Dark side (mörka sidan) och light side (ljusa sidan) visar hur "snäll" en karaktär är. 
Förutom olika klasser kan man vara olika raser i spelet. Det ändrar bara hur man ser ut, inte hur man spelar.
Olika klasser och underklasser är olika bra på att fylla olika roller i spelet. Det finns främst tre olika roller:
Tank - En tank har stor, tung rustning och har till uppgift att se till att den tar skada istället för mer känsliga spelare. En tank har alltså mycket liv och tål mycket.
Healer - Healern håller andra spelare och sig själv vid liv genom att hela. Har lite rustning och dör lätt om tanken inte lyckas hålla fienderna distraherade.
DPS - En dps fokuserar på att göra mycket skada. DPS betyder damage per second (skada per sekund).
Alltså, en tank tar skada, en DPS gör skada och en healer läker skada.
När man kommer längre i spelet går man upp i level (förkortat, lvl, alltså nivå på hur bra ens karaktär är). Man börjar på lvl 1 och just nu kan man inte bli högre än lvl 50. 
 
Ex 1. Det här är Phosima, min första karaktär och den som jag spelat på mest på. Hon är en miraluka (en ras som ser ut som människor, förutom det att de saknar ögon). Hon är en jedi consular, sage som underklass. Hon helar och hon är lvl 50. Hon är tillhör republic sidan och är light side.
 
 
Ex 2. Det är Nashaa. Han är en sith pure blood. Som klass är han en sith warrior, underklass juggernaut. Han är en tank och just nu är han lvl 18. Tror jag. Han tillhör empire sidan men är också light side.
 
 
Så. Jag vet inte om det var till någon hjälp alls men nu har jag försökt. Det låter säkert mer komplicerat än vad det är.

26 Augusti 2012 Sista sommarlovskvällen.

Kategori: Allmänt

Soundtrack: Charles & Eddie - Would I Lie To You?
 
Blev tillsagd av min kära mor att jag inte sköter min blogg så jag får väl ta mig i kragen och lägga upp något. Hum, vad har jag haft för mig... Har firat min fina pojkväns födelsedag och varit på besök i Iggesund. Jonas har skaffat en ny dator nu också så vi har kommit igång med att spela swtor. Jag kör tank. Roligt och ovant. Just nu sitter jag och skriver lite runt swtor karaktärer. Det är så kul att hitta på historier runt dem. Förutom min tank, en brat till pureblood sith juggarnaut, spelar jag en lightside rattataki sniper och en söt mirialan trooper.
 
Imorgon börjar skolan igen. Kan inte säga att jag är super peppad men det ska väl bli bra. Det är bara så skönt att vara ledig... Ska i alla fall försöka sätta igång och söka jobb nu. Snart. 
Sam kommer hit imorgon också. Ska bli nice. Då kan vi äta sallad och dricka vin. Kanske plocka svamp också. Glömmer hela tiden bort att jag borde gå ut i skogen och se om jag kan hitta några att plocka.
 
Nej vet ni vad. Här får ni lite bilder jag hade på kameran! Så får ni se lite av vad jag har haft för mig.
 

3 Augusti 2012 Sommarbilder.

Kategori: Allmänt

Soundtrack: Hot Chip - Motion Sickness

Sådär. Nu var bilderna ifrån semestern fixade. Känner såhär i efterhand att jag borde ha tagit fler bilder. Men, men... Har varit i Stockholm tillsammans med Jonas, mamma och Sara. Lånade Mariannes lägenhet igen. Smidigt värre. Glömde att ta med kameran ut på stan så ni får helt enkelt lita på mig när jag säger att det var fint i gamla stan (som det alltid är) och att vi spenderade en massa tid på SFbokhandeln (utan att handla nästan något, ansvarsfulla som vi är) och att vi åt god mat osv.
Passade även på att träffa folk i Stockholm, såklart. Åt mat med Maud, fikade med Sibel och hennes vänner och grillade med pappa.
Efter några dagar i vår huvudstad satte vi oss i bilen och åkte ner till Skövde. Där träffade vi också folk. Hälsade på hos Jennifer och grillade, sen picknickade vi med Emma och Fabian. Fina Sam provade vingarna som frisör och klippte både mig och Jonas, sådär lite spontant. Först kort och sedan ännu kortare.
Förutom det gick vi på bio och såg nya batman filmen, the dark knight rises. Bra film. Blev positivt överraskad av Anne Hathaway som catwoman, men mest av allt gillade jag Tom Hardy som Bane.
Badade med Jonas både i Sjötorpasjön och inne på Skövdes äventyrsbad. Vore coolt om man hade en kamera som kunde ta bilder i vatten. Det måste ju finnas. Är säkert jättedyrt bara. Vet du något om det Sam?
'
Nu är vi hemma i alla fall. Har börjat spela swtor igen. Väntar på att Jonas ska skaffa en bättre dator så att vi kan köra tillsammans.
Är inte bara inne dock. Vandrade ut i skogen med Jonas och plockade blåbär och svamp. Så nu har jag bär i frysen och igår åt vi stekta kantareller på macka. Mums! Har även testat att köpa mat ifrån den asiatiska resturangen i sätra centrum. Så gott! Kommer helt säkert handla mat där igen.
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'

'
Har fått en hel del gjort idag också. Städat i lägenheten, packat upp väskor osv. Nu är det bara stripserierna att ta tag i. Avslutar med en bild som jag snor ifrån Sams blogg. För att Sam tar sjukt fina bilder, och är i allmänhet en väldigt cool snubbe. Gå och kolla in hans blogg, den är länkad är på sidan.
'
'