SeaSunny

Silly shenanigans continuously conducted while waiting for forever.

31 Augusti 2012 En liten förklaring

Kategori: Allmänt

Soundtrack: Flight Of The Conchords - Robots
 
Okej, det kanske är tid för ett förklarande inlägg. Jag spelar som bekant en hel del spel. Vanligtvis skriver jag bara lite om det och lever med att vissa av mina läsare inte förstår. Nu spelar jag mycket av samma spel dock, och får mer och mer lust att skriva om saken så då tänkte jag att en liten genomgång kanske är på plats.
 
Det jag spelar mest just nu är swtor. Swtor är en förkortning för Star wars the old republic. Det är ett onlinespel baserat på Star wars filmerna. Att det är online betyder att jag spelar uppkopplad till internet och att spelvärlden är fylld av andra riktiga spelare, precis som jag.
Jedi knight, consular, smuggler, trooper, sith warrior, inquisitor, imperial agent och bounty hunter är alla olika klasser man kan spela i swtor. Det finns även underklasser i dessa klasser, två av varje klass. En juggernaut t.ex. är en underklass till sith warrior.
Dessa klasser är uppdelade i två lag, empire och republic. Vanligtvis är empire karaktärer mer ondskefulla än republic karaktärer men det stämmer inte alltid. Dark side (mörka sidan) och light side (ljusa sidan) visar hur "snäll" en karaktär är. 
Förutom olika klasser kan man vara olika raser i spelet. Det ändrar bara hur man ser ut, inte hur man spelar.
Olika klasser och underklasser är olika bra på att fylla olika roller i spelet. Det finns främst tre olika roller:
Tank - En tank har stor, tung rustning och har till uppgift att se till att den tar skada istället för mer känsliga spelare. En tank har alltså mycket liv och tål mycket.
Healer - Healern håller andra spelare och sig själv vid liv genom att hela. Har lite rustning och dör lätt om tanken inte lyckas hålla fienderna distraherade.
DPS - En dps fokuserar på att göra mycket skada. DPS betyder damage per second (skada per sekund).
Alltså, en tank tar skada, en DPS gör skada och en healer läker skada.
När man kommer längre i spelet går man upp i level (förkortat, lvl, alltså nivå på hur bra ens karaktär är). Man börjar på lvl 1 och just nu kan man inte bli högre än lvl 50. 
 
Ex 1. Det här är Phosima, min första karaktär och den som jag spelat på mest på. Hon är en miraluka (en ras som ser ut som människor, förutom det att de saknar ögon). Hon är en jedi consular, sage som underklass. Hon helar och hon är lvl 50. Hon är tillhör republic sidan och är light side.
 
 
Ex 2. Det är Nashaa. Han är en sith pure blood. Som klass är han en sith warrior, underklass juggernaut. Han är en tank och just nu är han lvl 18. Tror jag. Han tillhör empire sidan men är också light side.
 
 
Så. Jag vet inte om det var till någon hjälp alls men nu har jag försökt. Det låter säkert mer komplicerat än vad det är.

Kommentarer

 • Moster G säger:

  Tusen tack för denna klargörande text. Inte för att jag begriper allt - men dock betydligt mera...Här kommer översättning av min lilla vers:
  I månskenet, min vän Pierrot!
  Låna mig din penna så att jag
  kan skriva ett ord.
  Mitt ljus har slocknat. Jag har
  ingen eld.
  Öppna min dörr för Guds kärlek!
  En god natt liksom en trevlig arbetsvecka tillönskar vi i Västergötland

  2012-09-02 | 20:33:43

Kommentera inlägget här: