SeaSunny

Silly shenanigans continuously conducted while waiting for forever.

21 Februari 2012 Mummel.

Kategori: Allmänt

Soundtrack: Gorillaz - Rhinestone Eyes

Såg att en klasskompis delat med sig av det här på fb och tycker att den tåls att delas igen.
'
'
Sen måste jag erkänna något. Jag kommer ihåg en mulen eftermiddag för flera år sedan. Hjärnan var skarpare då och efter många och långa inre debatter kom jag fram till att det var viktigare att vara sann än att må bra. Hellre klarsynt än bekväm.
Det är kanske den av mina egna principer som fått ta mest stryk. Jag håller mig inte i fas med världen och nyheterna. Jag orkar inte. Jag är medveten om att det händer hemska saker konstant, jag behöver inte få det bekräftat. Allt det fina och det lilla som jag vet finns, det syns inte i bland nyheter om död och åter mer död, bland människor som säger ofattbara saker.
Jag tänker inte som jag borde. Saker i livet står och knackar på dörren med jag rymmer in i andra världar. Orkar inte ta tag i tunga mörker, och det är ingen som säger att jag måste, så det är lätt att stoppa huvudet i sanden.
En stor del av mig tänker att det bara är för studen. Att det är okej. Jag har förtjänat det. Men sammtidigt undrar jag om jag kommer att kunna gå tillbaka efteråt. När man väl lagt sig ner och blundat är det ännu svårare att vakna igen.
'
Nu måste jag äta något. Sedan dra mig bort till bunkern. Formläreuppgiften mördar mig. Vill teckna allt annat, bara inte uppgiften.

18 Februari 2012 Gnäll.

Kategori: Allmänt

Soundtrack: Coldplay - Hurts Like Heaven

Min energinivå är helt urspårad just nu. Har gott om energi till att laga mat, spela, gå och handla och städa. I princip har jag energi nog att göra allt, utom vår jäkla formläreuppgift. Om man ändå inte vore så luststyrd. Kan inte göra mycket åt saken dock. Det är verkligen en sjukt tråkig och jobbig uppgift.
Har två små bilder som jag ska teckna av, i A3 storlek(!), fotorealistiskt. Först i blyerts och sedan i tush. Fyra stora bilder som inte låter mig vara kreativ alls. Bleaargh! Jag hatar det. Det är bra teknisk träning, det förstår jag, men det är fortfarande näst intill omöjligt att bygga upp något slags engagemang. Har en vecka till på mig och en bild klar... Om jag gömmer mig under täcket kanske hela uppgiften försvinner?
'
Var i bunkern igår i alla fall och började på den andra bilden. Var inne i stan och lämnade in mitt cv på gamestop också. Jag var super nervös under hela promenaden in till stan. Har inga större förhoppningar dock. Killen i kassan kollade inte ens på pappret innan han stoppade undan det och sade att jag skulle bli kontaktad om det blev aktuellt.
Jag vet inte. Undrar om det är en nackdel att jag inte alls passar in där utseendemässigt? Ibland känns det som att killar, nu snackar vi mest i nördiga sammanhang, tar en mindre seriöst om man inte ser ut som de förväntar sig att en gamer ska göra.
"Jasså, du ser inte alls ut som den typen" har jag hört mer än en gång och det förvirrar mig alltid. Det är som en komplimang och en förolämpning på samma gång. Vad ser jag ut som då, undrar jag?! Hur borde jag se ut, för att passa in i deras världsbild?
'
Aja. När jag inte släpar mig iväg till bunkern och sitter och stirrar apatisk på den förhatliga formläreuppgiften, eller fixar saker här hemma, så spelar jag swtor. Har inte långt kvar till lvl 50 nu! Verkar som att jag har hamnat i en riktigt bra guild också. Ser fram emot att lära känna folket.
'
'
'
Tänkte att ni kunde få se en bild på mitt nya köksbord också. Är nöjd med inköpet. Robin var här och borrade också så nu har jag fått upp stringhyllan. Fixade pannkakor till oss när han jobbade och lyckades som alltid göra för mycket mat så nu har jag chokladpankakor till matsäck varje dag.
Nästa steg är att skaffa plugg så att jag kan få upp ljusstakarna och sedan börja få upp lite bilder och sånt på väggarna. Tapeterna är verkligen tråkiga och fulla av hål så det behövs.
'

13 Februari 2012 Besök nr 2.

Kategori: Allmänt

Soundtrack: Coldplay - Paradise

Har mor och syster här på besök. De anlände i Lördags och sover på mitt köksgolv. Sen de har kommit hit har vi bla ätit lutfisk och bakpotatis, kollat på lite Sherlock och varit på IKEA. Har inhandlat ett köksbord, plus en hel del andra saker. Måste säga att jag blev riktigt nöjd med matbordet. Bord och fyra stolar för 700, det är inte dåligt, speciellt inte när de visade sig vara stadiga och faktiskt rätt fina. Jonas kom förbi på kvällen och med skruvmejslar och hjälpte oss att montera ihop allt. Det var riktigt roligt.
'
Imorgon har jag föreläsning igen men förutom det planeras det en dag på stan. Måste bla skaffa gardinstänger och pluggar så att vi kan få upp stringhyllan. Dagen efter det åker de andra hem igen. Blir till att jobba. Har mycket i skolan just nu.
'
(Fick dina brev Gun, tack för pengarna, och du behöver inte oroa dig, jag har redan en hemförsäkring.)

6 Februari 2011 Besök.

Kategori: Allmänt

Soundtrack: Kate Nash - Merry Happy

Har haft Sam här i helgen. Vi har fotat och spelat spel. Körde ut Revelations story. Sen har vi ätit gott också, bla bakpotatis med tillbehör.
'
'
Har fått nya skoluppgifter att ta tag i. Puh. Blir till att jobba hårt. Har okej ordning här hemma i alla fall. Ska tvätta på Onsdag. Fastighetsskötaren var här och fixade mitt element också så nu är det inte lika kallt här. Skönt.
Ska hoppa i säng direkt faktiskt. Kom hem för inte så länge sedan, åt lite kvällsmat och röjde i köket och jag är lite för trött för att sitta här. Har föreläsning imorgon. Fast först, min nya adress är:
Glaciärvägen 13
806 30 Gävle

1 Februari 2012 Sätrabo.

Kategori: Allmänt

Soundtrack: The xx - Shelter

Nu har jag flyttat upp till Sätra! Det var en lite krånglig affär men nu är nog det mesta fixat.
Måste nästan dra hela historien... Var på föreläsning i Måndags (redovisning av en mindre uppgift) efteråt gick jag hem med Robin, Markus och Jonas och ringde min kusin som skulle hjälpa till med bil. Han sade att han skulle komma vid tre istället. Eftersom vi då hade två timmar extra bestämde vi oss för att gå hela vägen till gävlegårdarna och hämta ut nyckeln. Det gjorde vi, samt åt på max, det hela tog lite mer än två timmar.
Ringde upp kusinen igen. Då sade han att det skulle dröja till 6 halv 7 istället. Vi satt och rullade tummarna ett tag och sedan drog vi till bunkern. Efter ett tag ringde min kusin och vi gick och mötte honom. Han kollade in i mitt rum och hisnade när han såg alla lådor, sedan försvann han och sade att han skulle komma tillbaka senare.
Något förvirrade gick vi tillbaka till bunkern och puttrade runt. Kusinen ringer igen och det visar sig att han inte har körkort och att killen som skulle köra inte dykt upp. Han frågade om jag kunde vänta tills nästa dag.
Det kunde jag inte. Vi hade ju skruvat isär sängen och allt. Det hela kändes smått absurt. Jag måste ha låtit lite skärrad för han lovade att det skulle ordna sig och sade att de skulle dyka upp vid 10. Sen får jag reda på att pappa är på väg, andra gången på en vecka han kommer på överraskningsvisit. Det var väl bra i alla fall för tillslut, runt halv 10, hade folk sammlats och en kärra (som jag gång på gång sagt att vi behövde) dykt upp. Med två kusiner, en kompis till dem, pappa och Robin, Markus, Jonas och mig själv så tog det inte så lång tid att lasta allt.
Vi for upp till sätra. Där försvann släkten och vi raska unga studenter bar upp möbler och lådor. Sängen skruvades ihop och möbler placerades ut. Vid 2 lade vi ner arbetet.
Dagen efter fick jag sällskap av de andra igen och vi städade ur mitt gamla rum, kollade på film och käkade pizza. Robin och Jonas hängde med hem och packade upp ännu mer, sedan satt vi och snackade långt in på natten. Mysigt.
'
Idag var jag och lämnade in de gamla nycklarna och handlade lite. Trivs i nya lägenheten. Speciellt i det lilla köket. Fast det är KALLT. Har ringt fastighetsskötaren och han ska komma och kolla in temperaturen. Om han inte gör stället varmare måste jag köpa någon slags uppvärmarmojjs själv. Mina fingrar känns som isbitar.
Matbordet blev ett databord så jag måste skaffa ett nytt matbord också. Har kikat lite på IKEA och tänkte gå förbi secondhand affären inne i stan någon gång. Tur att mamma och Sara kommer hit snart. Då får jag hit en micro också.
'
Ikväll blir det fylld aubergin till mat. Funderar på att sätta på ugnen och ha luckan öppen så att man får någon form av värme här...
Sam kommer och hälsar på till helgen. Ska sitta modell till några foton.