SeaSunny

Silly shenanigans continuously conducted while waiting for forever.

30 Mars 2012 I'm not laughing.

Kategori: Allmänt

Soundtrack: Cage The Elephant - Ain't No Rest For The Wicked

Nu är bara hostan kvar. Hoppas den försvinner snart den med. Mina muskler är inte så glada längre.
Hade tänkt gå till skolan idag. Hade handledning. Vaknade fem minuter innan jag skulle vara där bara, så det blev visst inte av. Hur gick det till? Satte ju två alarm...
'
Över lag går inte arbetet så bra. Som vanligt om jag blir stressad nog så slutar det med att jag inte får något gjort. Jag vet att jag borde prioritera och bara sätta igång, men det är inte så lätt. Jag kan inte bara vara okej med att ge upp en uppgift, och jag kan inte vara okej med att min serie inte blir bra. Trots att jag kom på att, just det ja, jag ville ju egentligen inte blir en serietecknare! Jag ville bli en illustratör. Eller allra helst, jobba med concept art.
Så varför sitter jag och har ångest över min SPX-serie som än så länge bara är några papper med luddiga skisser på? Är så trött på att behöva prestera hela tiden. Ändå kan jag inte stänga av rösten i huvudet som kräver att jag måste. Hur jag än gör blir det fel.
Måste ta tag i saken och hitta ett sommarjobb också, fast det känns nästan lika jobbigt det.
Jag har inget grepp om vart jag är på väg längre. Tänker inte bo kvar här i Gävle när den här utbildningen är klar i alla fall.

25 Mars 2012

Kategori: Allmänt

Jag börjar må bättre nu. Tror att febern är helt borta. Nu är det mest hosta och trötthet kvar. Har kunnat äta lite också.
Blev trevligt överraskad av att folk hörde av sig i princip varje dag sedan jag blev sjuk för att höra hur jag mår. Robin erbjöd sig att handla om det behövdes, Jonas kom förbi med godis och mamma skickade halstabletter och godis. Det är skönt att veta att man inte är helt på egen hand ifall man blir sjuk.
'
Nu har mormor gått bort. När jag träffade henne senaste gången jag var i Skövde förstod jag att det nog var sista gången. Hon har mått dåligt länge så det var väntat men det känns ändå märkligt på något sätt.
Jag åker till Skövde igen över påsken och det verkar som att det funkar att ha begravningen då. Kan inte missa det.

Gnäll

Kategori: Allmänt

Nu tänker jag klaga mer, för jag har inget annat att göra och jag mår så sjukt dåligt. Varje gång jag somnar vaknar jag och kroppen bestämmer sig för att nej, allt som du druckit sedan sist måste visst upp nu. Ut genom näsan också. Inget är ju skadligare än vatten!
Alla muskler bara pirrar och känns obehagliga och halsen känns som man svalt sandpapper. Fy fan. Tur att jag inte har försökt äta något solitt idag i alla fall.

22 Mars 2012 Bleurgh.

Kategori: Allmänt

Hatar att vara sjuk! Satte igång ordentligt igår. Vaknade med ont i halsen och hosta. Gick ner till skolan för att hämta min bilder. Det var nog ingen bra ide att gå. Ville spara pengar men det sket sig ju ändå efter som jag fick ta bussen hem. Efter det låg jag mest och dåsade och hostade. Har i princip inte fått något gjort.
Arh. Jag har fan inte tid att vara sjuk! Vet inte vad man ska göra ens. Borde äta något för jag magen känns helt tom men jag orkar inte fixa något och känner ingen vidare matlust. Fick i mig lite vällning till frukost men det fick inte stanna kvar i magen. Måste hitta något att göra. Sova verkar inte funka bra för då vaknar jag bara och hostar ännu mer. Orkar inte spela. Skulle vilja läsa liftarens guide till galaxen igen men boken är spårlöst försvunnen.
Smsar med mamma. Det är synd att hon bor så himmla långt bort och att mormor mår så dåligt.

20 Mars 2012 ME spoilers.

Kategori: Allmänt

Soundtrack: Coldplay - Swallowed In The Sea

Gillar inte när det går för lång tid mellan blogg-inlägg. Det har alltid hänt så mycket att man inte vet vad man ska skriva. Till slut brukar det istället inte bli något. Sedan sist har jag i alla fall haft besök. Sam var här i en vecka och sedan kom Sean hit och var också här en vecka.
Har jobbat på med skolarbete. Känner stressen, ångestskapande. Kom inte iväg idag i alla fall. Satt hemma och spelade klart Mass effect 3 så att jag inte har det att tänka på. Nu kan jag förhoppningsvis fokusera på mina uppgifter. Planerar att dra iväg till bunkern tidigt imorgon. Är bara så trött. Orkar knappt fixa mat. Funderar på att ta min sista hundring och köpa en pizza imorgon.
'
VARNING, härefter förljer massiva SPOILERS för Mass effect 3, läs på egen risk!
'
Nådde slutet med min paragon fem Shepard. Har hört talas om att många är väldigt arga på slutet men jag tycker att det var helt okej.
Combat är sjukt bra. Över förväntan. Över lag har spelet överträffat mina förväntningar. Snyggt, roligt, spännande, intressant och fyllt med starka känslor. Kanske därför blev besvikelsen extra stor när de helt lyckades förstöra det jag sett fram emot mest av allt, att få träffa Thane igen.
Thane, som är min Shepards kärlek, och min favoritkaraktär, dör.
Det är faktiskt inte ens det som gör mig mest besviken. Var trots allt beredd på att det kunde hända. Han var sjuk. Hoppades att han kunde bli botad. Det verkade lovande. Bioware gav uppmärksamhet till "cure Thane" uppmaningar. Det droppades hints om medi-gel speciellt utvecklat för lungor och hanar-forskning. Det såg hoppfullt ut...
Ändå, jag kunde acceptera det, om de inte hade hanterat det så fatalt dåligt.
För det första känner jag knappt igen Thane is ME3. Han ser ut som förut men de har ändrat hans personlighet. I början av ME2 var han i princip likgiltig inför sin död. Efter mötet med Shepard ändrar han syn på sin situation och i slutet talar han om hur mycket han vill leva. Han talar om hur Shepard väckte honom från en djup sömn och han tänker på framtiden.
När han dyker upp i ME3 har Thane helt ändrat inriktning. Plötsligt är han helt okej med att sitta ut sin sista tid på ett sjukhus, trots att han tidigare specifikt sagt att det är det han inte vill ska hända. Han verkar återigen helt likgiltig inför sin egen bortgång.
Efter det, när han väl dör så dör min Shepard med honom. För det är fan inte min Shepard som inte rör en min när hennes älskade dör. Hon behåller inget minne av honom. Visar inte hälften så mycket känslor som hon gör när Kaiden blir skadad på Mars, eller när något nämner Ashley. Ingen tar upp vad som hänt. Ingen nämner Thanes död. Garrus står och stirrar på en minnesvägg där namnet på alla som dött står skriver, där Thanes namn står skrivet, och han har inget att säga om det.
Det korta mötet Shepard har med Thane innan han dör räknas inte ens av själva spelet som att man återupptar en romans, någon Paramour accomplishment dyker inte upp. Och i slutet, när Shepard sluter ögonen, så är det Joker, Anderson och Liara, inte Thane, som hon ser framför sig.
Nej. Det är inte min Shepard som nådde slutet på ME3.
Spelet är fortfarande bra bortsätt ifrån det, bland det bästa jag någonsin spelat, och jag ser fram emot att köra min male renegade Shepard. Jag är bara så sjukt besviken...
'
'
Ska väl gå och lägga mig snart, om jag nu ska upp imorgon. Hoppas att snön är borta då.
Vill åka långt bort, till något lugnt och tyst ställe, kanske gå i skogen och grilla. Jag vill ha tid och energi att börja sy igen, och faktiskt komma iväg till kyrkan någon gång. Jag vill att folk jag känner ska få må bra.

1 Mars 2011 Puh.

Kategori: Allmänt

Soundtrack: Coldplay, Rihanna - Princess Of China

Puh. Sitter och är lite trött. Har varit mycket på senaste tiden. Blev klar med uppgiften till formläran i tid i alla fall. En av bilderna blev jag väldigt missnöjd med men annars gick det väl okej.
Ingen rast och ro för den sakens skull. I alla fall borde jag inte vila. Har spx-serien, seriestrippar och grafiska profiler att göra. Snart...
'
I förrgår åkte jag ut till Valbo och IKEA tillsammans med Robin och Jonas. Så nu har jag bla fått upp gardiner i köket. Får ta en tur tillbaka snart dock, känns som att jag glömde några saker. Efteråt satt vi i alla fall hemma hos mig och lade pärlplattor och kollade på Sherlock.
Igår tvättade jag, spelade lite Bayonetta och sedan kom Jonas och Markus hit och käkade. Bjöd på fyllda auberginner. Sen satt vi mest och degade och kollade på klipp på internet. Blev rätt sent båda kvällarna.
Hade föreläsning idag. Perspektiv för arkitekter. Bleh. Inte det roligaste. Ska dit imorgon igen och göra en skalenlig tvåpunktsperspektivbild med tangerande bildplan. Känner inte peppen.
'
Sam kommer hit imorgon också. Trevligt, trevligt. Lite småutmanande vad man ska äta bara. Brukar inte laga så mycket vegetariskt annars.
Fint väder har det varit här i Gävle i alla fall. De senaste tre dagarna har varit soliga och behagliga. Hoppas att det håller i sig! Tänkte boka biljetter till Skövde över påsk. Jobbigt att det ska vara så dyrt. Mamma har i alla fall erbjudit sig att betala hälften. Tur det, annars hade det nog blivit rätt knapert den här månaden.