SeaSunny

Silly shenanigans continuously conducted while waiting for forever.

19 December 2013 Toppar och dalar.

Kategori: Allmänt

Soundtrack: Marina And The Diamonds - Teen Idle
 
Julen närmar sig med stormsteg. Senaste tiden har jag gjort en del mycket roliga saker.
 
Jag har börjat rollspela med några kompisar. Så kul att komma tillbaka till fantasy rollspelen. Det är faktiskt där jag känner mig mest hemma. 
På tal om fantasy, typ, så var jag och Jonas med Emma på Lidseberg för några dagar sedan. Det var så fint där! Och de hade en medeltidsdel i parken där de sålde saker. Jag ville köpa allt! Seriöst. Tillslut gick jag därifrån med ett svärd. Jätteglad även om jag fick ta farväl av fina väskor och smycken och tyger och kistor och vapen och props.
 
 
Döpte svärdet till Frimod, för alla svärd måste ha ett namn, och funderar på hur jag ska kunna sätta upp den på väggen på något snyggt sätt. 
 
Har haft kul på jobbet också. Mycket att göra inför julen och allt detta. Blivit sena kvällar och lussetåg och allt möjligt. Igår hade vi julbord för mest folk över 80 i församlingen. Vi fick mat över och det kunde vi lägga i lådor och köra ut till tiggare runt om i området. Jag blev så glad. Har pratat om det på jobbet, att vi borde åka med mat till dem, och de andra lyssnade faktiskt och något hände.
Det blev mycket blandade känslor när jag delade ut matkassarna. Blev glad för att de som fick maten blev så glada, men blev också ledsen. Det gör så ont i hjärtat att se en gammal man knappt våga möta ens blick men sedan kasta sig över maten som om han inte ätit på flera sagar. Önskar att jag kunde åka runt i göteborg varje dag och ge dem mat och varmare kläder.
 
Kom hem på kvällen till en dålig nyhet. Fick ingen plats på någon matte B kurs. Kände mig så besviken. Idag känner jag mig inte lika ledsen, även om det fortfarande suger. Jag tänker inte ge upp. Det betyder väl bara att mina planer på att läsa till socionom blir uppskjutet. Istället måste jag hitta något slags jobb efter anställningen i älvsborg löper ut...
 
Var på Lidseberg med jobbet idag, på julbord. Där fanns mycket fin mat. Sill i alla möjliga smaker. Skaldjur. Massa viltkött. Skinka, kalkon, revben, soppa, lutfisk och mycket mycket mer. Försökte smaka det mesta. Överraskande nog tycker jag faktiskt att sillen var roligast att smaka av.
Efter det gick jag till spel i fokus som ligger precis brevid Lidseberg, tänkte på framtiden och tröstköpte tärningar till mig själv. 
Nu sitter jag hemma och snörvlar och har ont i huvudet och önskade att förkylningen kunde gå över någon gång.
 
Imorgon åker Jonas till sina föräldrar. Jag blir nog kvar ett tag till och röjer i lägenheten och fixar det sista innan jag far till Skövde över julen. Alla julklappar och vad jag ska ha på mig och sånt är i alla fall klart.

Kommentarer

 • Moster G säger:

  Tack för att vi får läsa om både Ditt intressanta jobb och om fritiden. Jag blev glad, starkt berörd och tacksam när jag läste om matutdelningen till tiggare. Finns dessa inom Älvsborgs församlings område? Var sitter de?
  Redan i augusti läste jag i KT att prästen Björn Helgesson i Olaus Petri församling i Örebro ordnat faddrar till tiggare i området. Diakonen Johan Sobelius i S:t Nikolai, Örebro ställer upp som handledare i detta , minst sagt, svåra arbete.
  Berätta gärna mera om hur detta utvecklas!
  Kram!

  Svar: Tyvärr finns det mycket tiggare runt om hela Göteborg. De finns i princip utanför varje mataffär och runt om på stan.Önskar att det fanns mer vi kunde göra. Jag går runt och försöker komma på saker vi i kyrkan kunde göra. Jag tycker absolut att det hör till vårt ansvar. Skulle vilja engagera mig men vet inte vart jag ska börja...
  Laila Bulduk

  2013-12-20 | 10:34:57
 • Moster G säger:

  Vi gläds åt att följa Ditt intressanta arbete och jag känner glädje och tacksamhet när jag läser om mötet med tiggarna.
  Skrev en kommentar, men den förefaller inte ha gått fram...?
  I Örebro, Olaus Petri har prästen Björn Helgesson ordnat "faddrar" till traktens tiggare. Man har hjälp av diakonen Johan Sobelius som handledare.
  Tyvärr kommer dessa insatser att bli mycket viktiga framöver.
  Kram Gun

  2013-12-20 | 10:52:03

Kommentera inlägget här: